De voetballoopbaan van Cody Gakpo

Cody Gakpo heeft zich de laatste jaren neerzet als toptalent en heeft dan ook al een aardige carrière in het vooruitzicht met zijn 23-jarige leeftijd. Hij is bij PSV al een vaste waarde, draagt regelmatig de aanvoerdersband en is ook doorgebroken in het Nederlands elftal, waar hij een van de hoofdrolspelers is tijdens het WK in Qatar. Cody speelt al vanaf de F-jes bij de topclub PSV en werd dan ook al vrij vroeg opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Hier was de linksbuiten erg succesvol voor de club en maakte hij op 4 november 2016 dan ook zijn debuut in het betaalde voetbal in de Eerste divisie.

Vanaf dat moment is het balletje echt gaan rollen en dat resulteerde erin dat Cody nu al sinds 2018 meedraait in het elftal van PSV. Op het veld maakte hij dus een stormachtige ontwikkeling door. Maar hoe zit dat eigenlijk op financieel gebied? Wij hebben het PSV-salaris en het vermogen van Cody Gakpo dan ook even op een rijtje gezet.

Wat is het PSV-salaris en vermogen van Cody Gakpo?

Op basis van de bekendgemaakte salaris van Cody Gakpo blijkt dat hij er financieel warmpjes bij zit. In 2017 tekende hij namelijk op 17-jarige leeftijd zijn eerste professionele contract bij PSV en toen ging hij direct al 2789 euro per week verdienen. Dit is omgerekend ruim €145.000 per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)

Op dit moment verdient Gakpo nog veel meer aan het voetballen en in begin 2020 tekende hij dan ook een nieuw vijfjarig contract bij PSV dat hem tot medio 2025 aan de Eindhovense club verbindt. Bij dit contract zat een jaarsalaris van bijna €450.000 euro. Maar gezien zijn uitstekende prestaties, heeft de club hem afgelopen september een nieuw contract aangeboden. De buitenspeler ging akkoord met een nieuw salaris van – naar verluidt – zo’n €3.000.000 bruto per jaar. Dit werd financieel onder andere mogelijk gemaakt door het vertrek van grootverdiener Mario Götze.

Daarnaast kwam er ook naar voren dat hij in 2021 een vermogen van 1.4 miljoen had, maar dit zou inmiddels wel enorm gestegen kunnen zijn. Kortom, met zijn PSV-salaris en zijn vermogen heeft Cody Gakpo niets te klagen. Benieuwd naar de dame die aan zijn zijde staat? Maak kennis met de vriendin van Cody Gakpo: Noa van der Bij.