Spider-Man: No Way Home is een groot succes

De nieuwe Spider-Man: No Way Home is net uit, maar nu blijkt het al een behoorlijke kaskraker te zijn. In de eerste week was de film in de VS al goed voor een omzet van 253 miljoen dollar en wereldwijd was dat 587.2 miljoen dollar. Inmiddels tikt het lekker aan en is de grens van 1 miljard dollar overschreden. De grote winnaar, behalve de productiemaatschappij, is de hoofdrolspeler. Tom Holland hield er behalve een goed gevulde bankrekening, ook een mooie vriendin in de vorm van zijn tegenspeelster, de 25-jarige Zendaya aan over.

 

Wat is het salaris van Tom Holland?

Op basis van de opbrengst tot nu toe, kunnen we wel stellen dat Spider Man: No Way Home, de populairste  film is in de filmreeksen van deze superheld. In de eerste week bracht de film al 100 miljoen dollar meer op dan waar men op had gehoopt. Kassa dus, en dat geldt zeker voor Tom Holland.

De ervaren acteur kan naar verwachting zo’n 4 tot 5 miljoen dollar gaan cashen. Dat is overigens niet het enige. Hij zou ook recht hebben op een extra bonus van zo’n 2 miljoen dollar. Kortom, je hoeft geen medelijden met hem te hebben.

Het bedrag wat de acteur nu met de vertolking van Spider-Man incasseert, staat in schril contrast met zijn eerste optreden als superheld. In zijn eerste rol als Peter Parker kreeg hij slechts 250.000 dollar. Voor zijn tweede film kreeg hij al iets meer, bijna 500.000 dollar. Dat bedrag liep overigens op tot 1.5 miljoen dollar vanwege het grote succes.

Hij gaat meer verdienen voor Spider-Man 4

Het contract van Tom Holland met Sony Pictures zou ingelost zijn en hij zou naar verluidt weer mogen onderhandelen met opdrachtgevers. Volgens Variety kan zijn salaris per filmrol flink kunnen stijgen. Zo zou hij voor kleinere rollen tussen de 2 en 5 miljoen dollar kunnen vragen en voor hoofdrollen in blockbusters zo’n 10 miljoen dollar. Dat is nou eens een lekkere salarisverhoging. Ook zou hij een percentage van de winst kunnen gaan vragen.

Het vermogen van Tom Holland zou volgens Celebrity Net Worth momenteel zo’n 18 miljoen dollar bedragen.