Seann William Scott speelde Steve Stifler in American Pie

Seann William Scott kreeg voor zijn rol als Stifler in American Pie heel weinig betaald. En daarmee bedoelen we ook echt héél weinig. Zo kreeg hij voor de eerste film slechts 8.000 dollar. Mocht je nu denken dat het wel meevalt, dan zullen wij jou vertellen dat de film in totaal maar 11 miljoen dollar koste en maar liefst 235 miljoen dollar wereldwijd binnenbracht. De acteur achter de Stifmeister vond het destijds wel veel geld. “Ja, want daarna kocht ik een gebruikte Thunderbird voor zo’n $5000, of misschien $6000”, aldus Scott.

Wat er met de andere 2.000 dollar is gebeurd weet hij niet meer. Wel moest hij uiteindelijk werken als churros-man in de LA Zoo. Gelukkig voor Seann William Scott was de film zo’n succes dat er een hele serie uit kwam, waarin hij zijn rol als Stifler mocht voortzetten. In American Pie 2, American Pie: The Wedding en American Reunion kreeg de acteur zo’n 5 miljoen dollar. Dat is een flinke upgrade.

Vervolgen van American Pie

Vorige maand werd bekend gemaakt dat er nog een vervolg zou komen op de American Pie-franchise. Volgens The Hollywood Reporter wordt de film geschreven door Sujata Day en is het gebaseerd op een originele pitch van haar. Over het plot zijn verder nog geen details bekend. Ook is het nog niet bekend wie er in het vijfde deel terug te zien zijn, maar natuurlijk hopen we dat de oude cast bestaande uit Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddi Kaye Thomas, John Cho, Jennifer Coolidge en Eugene Levy allemaal terugkeren.