De carrière van Royston Drenthe

Royston Drenthe heeft een cv waar je u tegen zegt. De inmiddels 36-jarige oud-middenvelder debuteerde op 19-jarige leeftijd in het betaalde voetbal voor Rotterdams’ trots Feyenoord. Aldaar viel hij op door zijn hartstocht en wilskracht, wat hem uiteindelijk een transfer naar het koninklijke Real Madrid opleverde.

Daar was hij tussen 2007 en 2011 actief, jaren waarin hij veel en weinig speelminuten flink afwisselde. In het seizoen 2010/11 werd het Drenthe duidelijk dat hij onder de nieuwe hoofdtrainer José Mourinho weinig zou gaan spelen. Op de laatste dag van de transfermarkt in 2011 werd hij verhuurd aan Hércules. Daarna speelde hij nog voor, hou je vast: Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Kayseri Erciyesspor, Baniyas Club, XerxesDZB, Sparta Rotterdam, Kozakken Boys, Racing Murcia, Real Murcia én Racing Mérida. Een hele mond vol. Ook speelde hij één keer in het Nederlands Elftal

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royston Ricky Drenthe 10 (@roya2faces)

Sinds april 2023 is Royston weer actief bij de amateurclub Kozakken Boys en is hij daarnaast actief in de zorg. Het geld wat hij daarvoor ontvangt staat uiteraard in schril contrast van wat hij in zijn hoogtijdagen bij Real Madrid verdiende.

Royston Drenthe doet boekje open over salaris bij Real Madrid

Onlangs was Drenthe te gast bij het programma De Oranjezomer, waar vanzelfsprekend even werd gevraagd naar zijn rijke carrière. Tijdens dat gesprek onthulde de voetballer dat hij op 20-jarige leeftijd in zijn eerste jaar hij Real Madrid liefst € 1,6 miljoen mocht opstrijken. Ook kreeg hij nog eens € 500.000 aan tekengeld. Toen hij die eerste miljoenen op zijn rekening gestort kreeg kocht de voetballer gelijk een Porsche Cayenne Magnum, zo onthult hij tevens. Bizar natuurlijk, voor een jongen van destijds amper 20.

Royston investeerde ook wel eens bedragen aan wat minder slimme dingen, zoals knakworstbekers.