Opvallende carrière van Royston Drenthe

Royston Drenthe heeft een van de apartste carrière van bijna alle Nederlandse voetballers. Op zijn absolute toppunt speelde hij samen met spelers als Robben, Raul en Van Nistelrooy. Royston Drenthe werd al op twintigjarige leeftijd opgepikt door Real Madrid. 20 miljoen euro heeft het Los Blancos gekost om hem van de Rotterdamse club over te nemen.

Ondanks een goede beginperiode bij Real Madrid, heeft het avontuur bij de Spaanse club niet lang mogen duren. Mede dankzij zijn uitval met de toenmalige coach, Jose Mourinho, lag er voor Drenthe geen toekomst in Madrid. Hoewel het Spaanse avontuur al snel was afgelopen, zegt Royston geen spijt te hebben van zijn beslissing.“Het is once in a lifetime, weet je. Ik heb mij ontwikkeld als mens en mijn salaris was goed, daar mocht ik zeker niet over klagen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royston Ricky Drenthe 10 (@roya2faces)

Het is waarschijnlijk moeilijk voor te stellen als jongvolwassenen om 1.1 miljoen op je bank gestort te zien worden. Voor Royston Drenthe was dit werkelijkheid. Hij kocht direct twee auto’s: een Porsche Cayenne Magnum en de Audi Q7. Helaas heeft de Audi Q7 het slechts 2 weken volgehouden. Onderweg naar de discotheek botste de voetballer tegen een politiewagen aan. Door zijn status als Real Madrid voetballer zaten hier voor hem geen nare gevolgen aan. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de bizarre investering die hij een paar jaar later deed.

Zijn investering in knakworstenbekers was een blunder

De momenteel 35-jarige Drenthe speelt momenteel op een lager niveau in Spanje. Hij komt uit voor de club Racing Mérida. Maar tegenwoordig houdt hij zich met meer bezig dan alleen voetbal. Zo maakt hij rapnummers en is hij te zien in het derde seizoen van Mocro Maffia. Ook heeft Royston Drenthe een deel van zijn geld in een investering gestopt, wat niet altijd even goed uitpakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royston Ricky Drenthe 10 (@roya2faces)

Zo werd Royston Drenthe in het radioprogramma De Nieuws BV van NPO Radio 1 naar zijn investering in knakworstenbekers gevraagd. Dit zijn bekers speciaal voor het opwarmen van knakworsten. “Dat kan ik me zeker herinneren”, reageert hij met een grijns op zijn gezicht. “Als je er een wilt hebben, dan hebben we er nog wel een paar liggen hoor. Dan stuur ik het op.” Hij had geen flauw idee waar hij aan begon bij het tekenen van het contract, en verloor met deze investering maar liefst een halve ton.

Royston Drenthe is niet de enige voetballer die zich naast zijn carrière bezighoudt met ondernemen. Lees ook over de andere voetballers die ondernemers zijn.