De carrière van Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom is geboren op 22 juni 1972 in Nijmegen. Voor zijn doorbraak trad hij regelmatig op als zanger en pianist op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hier hield hij dan ook een platencontract aan over. Hij wist met het nummer Hou me vast de vierentwintigste plaats in de hitparade te halen, maar hij werd nog niet echt bekend. In 1992 begon hij daarom aan zijn televisiecarrière. Zo presenteerde hij onder andere 15 Miljoen Mensen en Domino Day. In 2007 bracht hij het nummer Jij bent zo uit, een nummer dat vrijwel iedere Nederlander vandaag de dag bekend in de oren klinkt. Dit zorgde dan ook voor zijn doorbraak.

Een echte Topper sinds 2008

Eind 2008 mocht Jeroen van der Boom Gerard Joling vervangen toen hij de Toppers verliet. Dit betekende ook dat hij mee mocht naar het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Shine eindigden ze op de zeventiende plaats met elf punten. Naast zijn carrière als Topper is hij nog steeds te zien in verschillende programma’s. Zo zat hij in het tweede seizoen van Beste Zangers, het eerste seizoen van The Voice of Holland en zijn eigen programma Hoge Bomen, wat hij sinds 2020 presenteert.

Wat is het salaris van Jeroen van der Boom per optreden?

Wil jij deze Topper inhuren voor jouw feestje? Volgens Twilight Entertainment kan dit voor €9.995 exclusief BTW. Voor dit bedrag krijg je een tape optreden van 30 minuten met een vleugel en monitor set inbegrepen. Ook kun je hem boeken voor een 60 minuten durende concert special met een live band. De prijs hiervan is op aanvraag.

Zie ook het vermogen van de leden van De Toppers.