De loopbaan van de Volendamse zanger

Jan Smit werd op zeer jonge leeftijd al beroemd. Als onverschrokken mannetje klom hij op het podium te staan om samen met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama ten gehore te brengen. De kleine Volendammer wist vervolgens ook een wereldrecord op zijn naam te zetten. Hij was namelijk de eerste Nederlandse en jongste artiest ooit die een nummer 1-hit behaalde. Dat deed hij met het welbekende ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’.

Later trok hij samen met de manager Jaap Buijs volop door Duitsland. Er was veel potentie voor een kleine jongen die Schlager-muziek maakt en bovendien was dit handig vanwege de Nederlandse wet tegen kinderarbeid. In Nederland mocht hij daarom maar enkele keren per jaren optreden, maar Duitsland heeft hier geen limiet op. Aan de zijde van de Oostenrijker Oswald Sattler werd hij een groot succes bij onze oosterburen. Zo won hij in 2001 de Exportprijs, omdat hij best verkochte Nederlandse product in het buitenland was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

In de jaren daarna begon hij op te groeien en ook succes in Nederland te boeken. Zo boekte hij allerlei hits waarvan Tuintje in mijn hart met de Surinaamse Damaru een van de grootste hits was. Ook had hij tijdelijk een relatie met Yolanthe. Inmiddels is hij al 10 jaar samen met Liza Smit.

Hoe duur is een optreden van Jan Smit?

Voor een optreden van 30 minuten inclusief monitorset wordt een bedrag van 17.950 euro exclusief BTW gevraagd door zijn boekingsbureau Twilight Entertainment. Dit is dan een optreden met gebruik van tape. Als je hem live met band wilt boeken, dan ben je nog veel meer kwijt. De prijs hiervoor is alleen op aanvraag.

Met een dergelijk salaris kan je je wel voorstellen hoe de villa van Jan Smit in Volendam eruitziet.