De carrière van Ilse DeLange

Ilse Annoeska de Lange, ook wel beter bekend onder de artiestennaam Ilse DeLange, is geboren op 13 mei 1977 in Almelo. Ondanks dat ze in haar jeugd veel zang- en imitatiewedstrijden had gewonnen, brak ze landelijk pas door in 1998 met het nummer I’m Not so Though. Na al haar succes werd ze in 2013 een coach bij The Voice of Holland voor twee seizoenen. Ook was ze zes seizoenen coach bij The Voice Kids en vier seizoenen coach bij The Voice Senior. In totaal heeft ze twee keer een winnaar in haar team gehad. De Almelose zangeres was ook te zien in het zesde seizoen van de Amerikaanse serie Nashville. Ze speelde hier de rol van Ilse De Witt, een coach van een talenten programma.

Ilse brak in Duitsland door met haar nummer Changes, dat ze samen met Duitse songwriters heeft gemaakt. Ook was ze te zien in verschillende Duitse programma’s zoals: Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Let’s Dance Germany en Deutschland sucht den Superstar, de Duitse versie van Idols.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ilse DeLange (@ilsedelangemusic)

Haar deelname met Waylon aan het Eurovisiesongfestival

Ilse DeLange heeft in 2014 samen met Waylon meegedaan aan het Eurovisiesongfestival in Denemarken. Onder de naam The Common Linnets brachten ze het nummer Calm After the Storm uit, waarmee ze de tweede plek wisten te bemachtigen. Het liedje werd een Europese hit en belandde in de top 10 in landen zoals Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België en Denemarken.

Naast haar eigen succes speelde ze ook een grote rol bij het Eurovisiesongfestival in 2019. Duncan Laurence, de winnaar van dat jaar, had namelijk eerder meegedaan aan het vijfde seizoen van The Voice. Ilse DeLange was toen zijn coach. Helaas haalde hij de finale toen niet, maar Ilse bleef hem steunen en ging met hem mee naar Israël als onderdeel van zijn creative team.

Hoeveel verdient Ilse DeLange per optreden?

Naast vele andere bekende artiesten kun je ook Ilse DeLange boeken voor jouw feest. Volgens Artist Bookings is zij eenn van de duurste artiesten om in te huren. Je bent namelijk al minimaal €35.000 kwijt. Als je er ook een podium bij wil huren kan deze prijs maximaal €1.000 stijgen. Dit zijn nog niet de volledige prijzen aangezien er nog 9% of 21% BTW en 7% BUMA (muziekrechten) bij komen. Voor dit geld heb je dan wel een band optreden van 60 minuten.

Wil jij meer artiesten uit de Achterhoek op jouw feest. Check dan welk bedrag Suzanne en Freek vragen per optreden van 30 minuten.