Wat zijn de duurste en goedkoopste gemeentes van Nederland?

Hoewel je het misschien niet verwacht, zijn er ook gemeentes in Nederland waar je redelijk goedkoop kan wonen. Je ziet dat vooral in kleinere steden buiten de Randstad en in provincies zoals Groningen en Friesland.

Naast de goedkoopste gemeentes in Nederland heb je natuurlijk ook de duurste gemeentes van Nederland. Misschien is het geen verrassing, maar Amsterdam staat op nummer 1. De prijs per vierkante meter is hier 7.042 euro.  Maar waar kan je dan wel (relatief) goedkoop een huis kopen?

Op de website van De Hypotheker kun je de goedkoopste en duurste gemeentes in Nederland vinden. Ook geven ze onafhankelijk advies en vergelijken ze alle gemeentes in Nederland aan de hand van de prijs van een vierkante meter. Dit kan per gemeente namelijk aardig verschillen. De prijs per vierkante meter hangt af van meerdere factoren. De belangrijkste factor is toch echt de locatie. Daarnaast heeft de populariteit van de gemeente ook te maken met de prijs, want schaarste creëert prijsstijgingen. Als je dus wat goedkoper wil wonen kijk dan in een van de goedkoopste gemeentes.

  1. Pekela – 1869 euro
  2. Kerkrade – 1923 euro
  3. Eemsdelta – 1940 euro
  4. Veendam – 2045 euro
  5. Heerlen – 2055 euro
  6. Brunssum – 2106 euro
  7. Noardeast-Fryslân – 2143 euro
  8. Het Hogeland – 2145 euro
  9. Landgraaf – 2194 euro
  10. Stadskanaal – 2201 euro

Welke steden hebben de hoogste huurprijzen?

Ben jij niet in staat om een huis te kopen? Dat is volkomen logisch. Er zit echter maar één ding op: huren. Ook dat is aardig prijzig. Zo betaal je in Den Haag, één van de duurdere steden qua huur, zo’n 24,40 euro per vierkante meter per maand. Terwijl dit in Amsterdam 46,53 euro per vierkante meter per maand is. Zoek daarom eerst goed uit wat alles gaat kosten en wat je te besteden hebt, want alles is nu eenmaal duur.