Wie zijn Suzan & Freek?

Suzan Stortelder (1992) en Freek Rikkerink (1993) kennen elkaar van de middelbare school en muziek was in eerste instantie een hobby voor hen. Maar waar de liefde voor muziek begon, begon ook de liefde voor elkaar.

De fanbase groeide echter op Facebook, voordat ze nationaal bekend werden. Ze plaatsten hun eigen versies van bekende hits. De liedjes waren herkenbaar, ondanks dat ze volledig naar hun eigen hand waren gezet. In no-time hadden ze een uitverkochte clubtour, zelfs nog zonder eigen materiaal.

 

De doorbraak van het Nederlandse muziekduo

Op 2 november 2018 bracht het duo hun eerste eigen (zelfgeschreven) nummer Als het avond is uit. Deze werd drie weken later verkozen tot TopSong op NPO Radio 2. Het nummer steeg op de hitlijsten en stond uiteindelijk ook in de hitlijsten van Vlaanderen. In september 2019 kwam het eerste album uit, welke een groot succes was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek)


In 2020 waren Suzan en Freek te zien in het muziekprogramma Beste Zangers, waarbij zij in september de hoofdgast waren en de andere deelnemers hun liedjes of favoriete songs zongen. Dit jaar brachten ze onder andere nummers als De Overkant (met rapper Snelle) en Weg van jou uit. Het koppel groeide snel en werd ook deel van De Vrienden van Amstel LIVE! en de Streamers. Ook hadden zij het genoegen om in 2022 een uitverkochte clubtour te mogen doen en twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Suzan en Freek zelf beschreven de concerten op het beroemde Amsterdamse poppodium als een “droom die uitkomt”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek)

Wat kosten ze per halfuur optreden?

Naast bijvoorbeeld Davina Michelle, Chef’Special en Maan, kan je ook Suzan & Freek boeken voor je feestje. Volgens Artist Bookings kost het 13.500 euro om Suzan & Freek te boeken. Dat betaal je voor een optreden van 30 minuten. Dit bedrag is zonder btw en ook komt hier nog 7% Buma-kosten (muziekrechten) bij.