Wat zijn de afkomst en leeftijd van Noor Omrani?

Noor Omrani is geboren in het jaar 2000 en heeft een Tunesische afkomst. Op het moment van schrijven heeft Noor Omrani een leeftijd van 22 jaar oud. Gedurende haar leven heeft ze een groot deel doorgebracht op het hockeyveld. Nog steeds speelt ze de sterren van de hemel, maar dat heeft Noor Omrani geen riant salaris opgeleverd. Zo ontboezemt de 22-jarige dat ze zelfs niet kan rondkomen van haar verdiensten met hockey.

Opgegroeid in een hockey-gezin

De 22-jarige hockeyster is opgegroeid met veel talent om haar heen. Zowel haar broer als zus hockeyen. Noor vertelde dat haar zus iets eerder dan haarzelf werd geselecteerd bij Den Bosch en dat haar broer ook op een hoog niveau speelde. “Mijn broer heeft altijd bij Den Bosch Heren 1 gespeeld, maar zijn prioriteiten liggen ergens anders. Nu speelt hij promotieklasse bij een club in Amsterdam. Mijn zus moest helaas stoppen vanwege een blessure aan haar knieschijf, maar zij was ook heel erg goed.” Kortom, de ouders van Noor Omrani hebben een sportieve kroost.

Wat is het salaris van hockeyster Noor Omrani?

Noor is dus een hockeyster en speelt in de hoofdklasse bij HC Den Bosch. Recent vertelde zij in de podcast van FHM Vrouwen aan de Top, dat zij niet “zou kunnen rondkomen van haar hockeysalaris”. Wat erg opvallend is, aangezien Omrani gezien wordt als een van de grootste sporttalenten in Nederland. Zeker omdat zij met Jong Oranje wereldkampioen werd en ook nog landskampioen met Den Bosch. En die club is nota bene de meest succesvolste hockeyclub van Europa. Wel jammer dat je dan je salaris qua bedrag meer in de buurt zit van een stagevergoeding.

Verder vertelde Noor Omrani dat ze weet wat voor bedragen er langskomen in de topsport. Het salaris van Noor Omrani is, vergeleken met die van haar vriend, voetballer Marcus Pedersen, helemaal niks. “Mijn samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron. Zeker niet mijn loon bij Den Bosch. Ik krijg nu € 300 per maand. Ik heb nu een relatie met een voetballer en ik steek er niet minder tijd in dan dat hij doet. Dus dat is eigenlijk super oneerlijk”, vertelde Omrani. “Ik doe het helemaal niet voor het geld. Hockey is gewoon echt mijn passie. Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt.”

Benieuwd wat er verder nog verteld is in de podcast van FHM, luister hem dan hieronder: