Opgegroeid in een hockey-gezin

Noor Omrani is opgegroeid met veel talent om haar heen. Zowel haar broer als zus hockeyen. Noor vertelde dat haar zus iets eerder dan haarzelf werd geselecteerd bij Den Bosch en dat haar broer ook op een hoog niveau speelde. “Mijn broer heeft altijd bij Den Bosch Heren 1 gespeeld, maar zijn prioriteiten liggen ergens anders. Nu speelt hij promotieklasse bij een club in Amsterdam. Mijn zus moest helaas stoppen vanwege een blessure aan haar knieschijf, maar zij was ook heel erg goed.” Kortom, een sportieve familie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

Wat is het salaris van hockeyster  Noor Omrani?

Noor Omrani is dus een hockeyster en speelt in de hoofdklasse bij Den Bosch. Recent vertelde zij in de podcast van FHM Vrouwen aan de Top, dat zij niet “zou kunnen rondkomen van haar hockeysalaris”. Wat erg opvallend is, aangezien Omrani gezien wordt als een van de grootste sporttalenten in Nederland. Zeker omdat zij met Jong Oranje eerder dit jaar nog wereldkampioen werd en ook nog landskampioen met Den Bosch. En die club is nota bene de meest succesvolste hockeyclub van Europa. Wel jammer dat je dan je salaris qua bedrag meer in de buurt zit van een stagevergoeding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

Verder vertelde Noor Omrani dat ze weet wat voor bedragen er langskomen in de topsport. Haar salaris vergeleken met die van haar vriend, Feyenoord-speler Marcus Pedersen, is namelijk helemaal niks. “Mijn samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron. Zeker niet mijn loon bij Den Bosch. Ik krijg nu € 300 per maand. Ik heb nu een relatie met een voetballer en ik steek er niet minder tijd in dan dat hij doet. Dus dat is eigenlijk super oneerlijk”, vertelde Omrani. “Ik doe het helemaal niet voor het geld. Hockey is gewoon echt mijn passie. Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt.”

Benieuwd wat er verder nog verteld is in de podcast van FHM, luister hem dan hieronder: