Oude kerk in Heerlen omgetoverd tot een prachtige woning

Het gaat om een Doopsgezinde Kerk in Heerlen. Ontstaan in de jaren ‘30, en onlangs volledig verbouwd tot een woonhuis. Voor die prijs mag je het ook wel verwachten, maar het is voorzien van alle luxe en comfort die we ons kunnen wensen. Hier kan je in alle rust op een unieke wijze wonen.

Heerlen is een stad in het zuidoosten van Limburg. Begin dit jaar had Heerlen 87.116 inwoners. Heerlen is daarmee de op vier na grootste stad van Limburg. Saai zal het daar dus niet zijn.

kerk in heerlen te koop

Wat heeft de Funda-advertentie ons te vertellen?

In het straatbeeld valt het kerkgebouw, in de jaren ‘30 gebouwd in de expressionistische stijl, wellicht niet eens direct op. In 2010 is de verbouwing tot exclusieve stadsvilla afgerond, met behoud van karakter en voorzien van alle benodigde comfort. De huidige eigenaren kochten dit unieke woonhuis in 2018 om vervolgens nog de puntjes op de ‘i’ te zetten. Uiteindelijk is het een fantastische plek voor een gezin geworden, met genoeg ruimte om van alles in huis te kunnen ondernemen. Zo zien we dat de huidige eigenaren hebben gekozen voor bijvoorbeeld een hometrainer om fit te blijven.

funda omgebouwd tot woonhuis

Specificaties van de omgebouwde Funda kerk

Het kerkgebouw heeft een woonruimte oppervlak van maar liefst 495 vierkante meter. En dat is nog niet alles, het beschikt ook over een verrassend grote zonnige loungetuin. De diepe garage kan onderdak bieden aan meerdere auto’s. Mochten auto’s niet binnen de hobby’s vallen, kan deze garage ook worden ingericht om als kantoor of praktijk aan huis te dienen.

Hier kan je genieten van de zon die gedurende de hele dag door de (voornamelijk) glas-in-loodramen naar binnen valt. Dit zijn exact de redenen dat de huidige eigenaren destijds verliefd werden op dit imposante kerkgebouw en misschien ook gelijk de reden van de toekomstige eigenaren.

Deze omgebouwde kerk op Funda aan de Laan van Hövell tot Westerflier 35 is voor € 880.000 helemaal voor jou.

funda kerk

funda