De salarissen van scheidsrechters

Als grensrechter ben jij als het ware de assistent van de scheidsrechter. De grensrechter zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld gevlagd wordt voor buitenspel, maar assisteert ook de scheidsrechter bij zijn werkzaamheden. Niet gek dus dat je als scheidsrechter meer verdient dan een grensrechter.

Bas Nijhuis is momenteel de grootste Nederlandse scheidsrechter. Stel Nijhuis zou Ajax-Feyenoord fluiten, dan krijgt de beste man een aardig bedrag op zijn rekening gestort. Ruim twee keer meer dan wat een grensrechter verdient. Dan hebben we het nog niet eens over wk-wedstrijden of belangrijke potten in het miljoenenbal dat de Champions League heet.

Maar hoeveel verdienen grensrechters in de Eredivisie?

Voor grensrechters ligt het salaris iets lager, lager zelfs dan een ‘junior-scheidsrechter’ (iemand die nog niet veel ervaring heeft met fluiten in het betaalde voetbal). Junioren verdienen rond de 2500 per wedstrijd, met daar bovenop nog een vergoeding van 300 euro per maand. Grensrechters verdienen 1710 euro per wedstrijd, met een vergoeding van 50 euro. Ervan uitgaande dat de grensrechters niet elke week een wedstrijd vlaggen, verdienen de vlaggers dus rond de 40.000 – 50.000 euro per jaar. Hoewel het vaak een ondankbare taak is, is dat salaris zeker niet slecht! Voor het bijwonen van een bijeenkomst krijg je als grens ook nog eens een leuke 200 euro vergoeding. Lekker geld verdienen zo!

Op zoek naar een ander sportief beroep en benieuwd wat dat betaald? Bekijk dan het gemiddelde salaris van een personal trainer.