De vraag naar personal trainers stijgt

Er is steeds meer behoefte aan personal training. Over de jaren heen gaat men in Nederland steeds vaker naar de sportschool. Iedereen heeft zo zijn eigen doel voor ogen. De een wil afvallen, de ander wil sterker worden en de derde wil juist gespierder worden. Een personal trainer kan wegens zijn kennis en begeleiding de sleutel tot succes zijn. Met deze grote vraag aan personal trainers zien we nu vaker dat mensen interesse hebben om dit beroep te beoefenen. Maar verdient het ook goed?

 

Hoeveel verdien je maandelijks als personal trainer?

Gemiddeld verdient een personal trainer in Nederland een salaris van €2.650 bruto per maand. Het minimale salaris ligt op €1900 en het maximale bruto maandsalaris van dit beroep ligt op €3.400. Hierbij wordt er uitgegaan van een fulltime werkweek (van 40 uur). Als personal trainer kun je natuurlijk afhankelijk van het aantal cliënten veel meer verdienen. Echter verdient een personal trainer in loondienst gemiddeld tussen de €1900 en €3400 bruto per maand.

gemiddelde salaris personal trainer hoeveel

Wat is het gemiddelde salaris per periode jaar en uur?

Als we van een gemiddeld salaris uitgaan van €2.650 zou dat betekenen dat je als personal trainer jaarlijks €34.344 verdient. Per uur verdien je dus €15,23. Je ervaring als personal trainer heeft veel invloed op je salaris als trainer. Zo kun je als zeer ervaren trainer maandelijks tot wel €3.400 verdienen.

Wat zijn jouw taken als personal trainer?

Als personal trainer kun je gaan werken bij een sportschool of fitnesscentrum. Maar het is ook mogelijk om te gaan werken als zelfstandig ondernemer. Je kunt dan bijvoorbeeld privéles gaan geven of cliënten thuis les geven. Waarschijnlijk heb jij zeer uiteenlopende klanten (in leeftijd, doelen, geslacht, enzovoorts). Aanpassingsvermogen is als personal trainer dus heel belangrijk, want het is een hele flexibele baan.