Hoeveel verdient Gio Latooy per YouTube-video?

De 25-jarige Gio Latooy begon ooit in 2012 met gamevideo’s op zijn kanaal GamePlayWorldXL. Ondertussen zijn we dus al tien jaar verder. In 2015 veranderde hij de naam van zijn kanaal naar Gio en sloeg hij een iets andere weg in. Daarnaast heeft hij sinds 2019 het kanaal Gio2, waarop hij nog wel gamet. Op zijn hoofdkanaal Gio heeft de YouTuber maar liefst 1,37 miljoen abonnees en kun je elke dag een vlog verwachten. Die vlogs worden nog altijd goed bekeken en daarmee casht hij flink.

Die dagelijkse vlogs zijn namelijk een goede bron van inkomsten voor Gio. Natuurlijk heeft hij er ook wel een dagtaak aan, want naast het filmen moet alles natuurlijk ook nog geëdit worden. Nu zijn lang niet alle YouTubers transparant over hun verdiensten, maar Gio legde het in 2020 even haarfijn uit in een video. Een video van hem kan soms maar liefst 2.000 euro opbrengen. Dat komt door de advertentie-inkomsten, maar ook door bijvoorbeeld sponsordeals.

 

Waar gaat al dat geld heen?

Het is dus ook niet zo gek dat Gio Latooy heel wat centen heeft om te besteden. Naast de opbrengsten van zijn YouTube-kanaal doet Latooy ook nog allerlei samenwerkingen waarmee hij flink kan cashen. Hij heeft natuurlijk een flink bereik met zijn 1,37 abonnees op YouTube en 1 miljoen volgers op Instagram.

Gio is ook zeker niet te beroerd om zijn geld ook te laten rollen. Iets langer dan een jaar geleden kocht hij een villa van ruim 1 miljoen euro in Krimpen aan de Lek en ook schafte hij een zeldzame Ferrari 458 Speciale aan. De YouTuber is alweer aan het kijken naar een volgende aankoop: hij wil zijn Porsche – de andere auto die hij bezit – inruilen voor een Jeep. Ook heeft de vlogger verschillende aankopen gedaan voor zijn familie, bijvoorbeeld een auto voor zijn moeder.

salaris gio latooy
Foto via Instagram @gio

Overigens verdient Gio Latooy nog lang niet zoveel als de echte grootverdieners op YouTube. Benieuwd? Bekijk dan de best betaalde YouTubers wereldwijd.