Zo ruilde Eva Jinek haar baan bij de publieke omroep in voor een baan bij de commerciële televisie. Uiteraard doet ze dat niet voor het geld, maar dat ze er financieel beter van wordt is wel duidelijk.

Van amper twee ton naar een miljoenensalaris

Terwijl Jinek het in haar tijd bij de NPO nog moest doen voor een schamele 194.000 euro, gaat ze bij RTL pas echt het grote geld binnen harken. Als we Evert Santegoeds mogen geloven – en waarom zouden we dat niet doen – gaat Eva Jinek zo’n miljoen euro per jaar incasseren. Dat is dan overigens een schatting die wellicht aan de lage kant is, het verhaal gaat zelfs dat de blondine in werkelijkheid 1.2 tot 1.4 miljoen per jaar ontvangt. Als haar manager zijn werk een beetje goed doet, gaat het mogelijk nog meer worden.

Bescheiden appartement in Amsterdam

Nadat Jinek de destijds failliet verklaarde strafpleiter Moskowicz aan de kant heeft gezet, ging ze het aanpappen met bioloog Freek Vonk. Echter is die relatie ook alweer ten einde, Freek Vonk heeft zelfs al een nieuwe vriendin. Mocht je nu denken dat Eva Jinek haar salaris gebruikt om wat ruimer te gaan wonen, dan kom je toch een beetje bedrogen uit. Ze bewoont een keurig appartement in Amsterdam ter waarde van zo’n zes ton. Voor Nederlandse begrippen is dat dus heel bescheiden.