De succesvolle carrière van Erik ten Hag

Erik ten Hag is 52 jaar en heeft hij al een hele succesvolle carrière achter de rug. We kennen hem nu voornamelijk als trainer, maar zelf speelde hij eerst ook betaald voetbal. Zijn eigen carrière als betaald voetbalspeler begon in 1989 bij de Enschedese club FC Twente. Verder ging hij meerdere Nederlandse clubs af zoals: FC Utrecht, De Graafschap en RKC Waalwijk. Uiteindelijk besloot hij voor het einde van zijn carrière weer bij FC Twente terug de keren en zijn laatste seizoenen te spelen.

Bij diezelfde club kreeg hij ook voor het eerst de kans om als trainer aan de slag te gaan. Hij trainde vanaf 2002 bij FC Twente de jeugd en in 2006 werd hij assistent trainer bij het eerste van de club. Hierna zocht hij het wat zuidelijker op als assistent trainer bij PSV.

Uiteindelijk werd Go Ahead Eagles de eerste club waar Erik ten Hag als eerst hoofdtrainer werd. Hierna maakt hij een overstap naar Bayern München II. Hij keerde terug naar Nederland door bij FC Utrecht te gaan trainen en werd na drie jaar overgenomen door Ajax. Hier heeft hij een hele succesvolle tijd als trainer achter de rug. Na vier jaar hoofdtrainer geweest te zijn van de club, besloot hij toch voor Manchester United te kiezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited)

Het salaris van de trainer bij Manchester United

Er zijn verschillende clubs geweest die interesse hadden in Erik ten Hag. Hij heeft met deze clubs ook onderhandeld over een aantal voorwaarden. Hij stond namelijk ook in de belangstelling bij RB Leipzig. Uiteindelijk heeft Ten Hag toch gekozen voor de overstap naar United.

De hoofdtrainer worden van Manchester United en het trainen van Cristiano Ronaldo is natuurlijk een hele eer. Maar dat is niet alles. Op het gebied van salaris blijkt ten Hag er ook gigantisch op vooruit te gaan ten opzichte van zijn salaris bij Ajax. Hij zou volgens de Telegraaf het hoogste salaris verdienen dat een Nederlandse coach in de Premier League ooit verdiend heeft.

We kunnen hierbij wel een voorbeeld geven, voor een idee wat hem en zijn bankrekening te wachten staat. Louis van Gaal kreeg tijdens zijn tijd bij Manchester United een basissalaris van omgerekend 3,9 miljoen euro. Toch is van Gaal tot nu toe niet degene die het meest verdiende.

Ronald Koeman verdiende namelijk een stuk meer dan van Gaal tijdens zijn tijd in de Premier League. Hij verdiende bij zijn tijd als coach bij Everton omgerekend zo’n 7,2 miljoen euro. We kunnen dus concluderen dat Erik ten Hag minimaal dat bedrag gaat verdienen. Volgens The Sun zou het gaan om een bedrag van maar liefst 10,8 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited)

We weten natuurlijk allemaal dat er altijd een redelijk salaris hangt als je werkzaam bent in de voetbalwereld. Toch blijkt dat voor de professionele dames toch iets anders te zijn. Anouk Hoogendijk onthult haar schrikbarende salaris als voetbalster.