5. Patrick van Aanholt (2,24 miljoen euro per jaar)

Patrick van Aanholt is een 33-jarige PSV-verdediger met Nederlandse afkomst. De linksbenige voetballer wordt door de Eindhovense club gehuurd van het Turkse Galatasaray en hij verdient  2,24 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door P v A (@patrickvanaanholt)

4. Brian Brobbey (3 miljoen euro per jaar)

De beresterke spits is 21 jaar oud en heeft een interessante reis in de voetbalwereld gemaakt. Hij begon bij Ajax en was doorliep daar de jeugdopleiding. Op 12 maart 2021 tekende hij een contract bij RB Leipzig, maar slechts enkele maanden later keerde hij als gehuurde speler terug naar Ajax. Op 22 juli 2022 besloot hij opnieuw een contract te tekenen bij Ajax, en dit keer gaat dat contract door tot 30 juni 2027 en kan hij rekenen op een salaris van 3 miljoen euro per jaar. Het lijkt erop dat Brian een sterke band heeft met Ajax en dat hij hier graag wil blijven.

3. Hirving Lozano (5,8 miljoen euro per jaar)

Hirving Lozano is na een periode bij Napoli weer teruggekeerd bij PSV. Hier heeft hij getekend tot 2028, waarbij hij kan rekenen op een lekker zakcentje. Het salaris van de snelle buitenspeler komt neer op zo’n 5,8 miljoen euro per jaar. Hiermee is hij een van de best betaalde spelers van PSV (2023/2023).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ro Loz (@hirvinglozano)

2. Steven Berghuis (4 miljoen euro per jaar)

Steven Berghuis, de man die door het Feyenoord-publiek bestempeld wordt als “overloper”. De gevoelige stap van Rotterdam naar Amsterdam leverde hem niet alleen veel kritiek op, maar ook een royaal salaris. De linksbenige creatieveling verdient bij Ajax een salaris van 4 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)

1. Steven Bergwijn (4,5 miljoen euro per jaar)

De snelle buitenspeler Steven Bergwijn brak door bij PSV, om vervolgens de stap naar de Premier League te maken. Hier lukte het hem maar niet om te slagen, dus keerde hij terug naar de Eredivisie. Bergwijn keerde terug naar zijn jeugdliefde: Ajax. Een speler van zijn kaliber (met ervaring in het buitenland én als speler van het Nederlands elftal) verdient een aardig salaris: 4,5 miljoen euro per jaar.