Daniel Craig in Knives Out

In het eerste deel van de succesvolle Whodunit (een detectiveverhaal waarin er geprobeerd wordt te achterhalen wie de dader is) speelt Daniel Craig de detective Benoit Blanc. Nadat een succesvolle schrijver zijn verjaardag viert, wordt hij de volgende ochtend dood gevonden in zijn landhuis. Uiteindelijk onderzoekt Benoit Blanc deze moordmysterie.

Vanwege de humor en het goed in elkaar zittende plot werd Knives Out door critici erg goed ontvangen. Zo heeft het op Rotten Tomatoes een score van 97% en op IMDb heeft de film een score van 7,9. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Netflix een vervolg wil zien en er zijn zelfs al twee nieuwe delen besteld.

Het salaris van de Britse acteur

We weten allemaal dat de A-list acteurs in Hollywood, waar Daniel Craig duidelijk bij hoort, behoorlijk kunnen cashen bij het krijgen van een rol. Het salaris die Daniel Craig gaat opstrijken is dan ook héél lekker. Per film kan Daniel Craig 50 miljoen euro in zijn zak steken.

knives out daniel craig salaris

Ook Ryan Johnson, de man die al het eerste deel van deze succesvolle Whodunit-franchise regisseerde, krijgt ditzelfde astronomische bedrag. Voor zoveel geld mag er natuurlijk we iets tegenover staan. Wij verwachten dan ook dat deze twee films, net als het eerste deel weer twee moderne klassiekers gaan worden.

Andere projecten van de acteur

We kunnen Daniel Craig daarnaast ook verwachten in de film The Creed of Voilence. Een film die zich afspeelt gedurende de Mexicaanse revolutie in 1910. Tijdens deze film speelt hij een ‘assassin’. Wanneer deze film of de nieuwe Knives Out films gaan uitkomen is nog niet bekend, maar we kijken er in ieder geval al erg naar uit.

Fan van de 007-films? Check dan de hele lijst met alle James Bond-films.