Het einde van de Coen en Sander Show

Mogelijk heb je het verdrietige nieuws meegekregen. De Coen en Sander Show is na een running van 16 jaar tot een einde gekomen. Het lijkt daarmee ook een einde te zijn van een invloedrijk tijdperk in de radiowereld. Dit bijzondere duo had  al eerder samen een show op de vrijdagavond en kwamen in 2006 samen op de zender 3FM. Dit hebben zij tot 2015 kunnen doen. Echter zijn ze in de zomer van 2015 voor veel geld overgestapt naar de zender Radio 538.

En nu, in 2022, gaan beide heren allebei een nieuw avontuur aan op verschillende radiozenders. Zelf hadden ze niet aan zien komen dat zij zo snel al zouden moeten stoppen. Het woord kwam vanuit omroep Talpa die de carrière stap voor Coen en Sander hebben bepaald. Jammer, vinden ze allebei, omdat ze juist weer op de goede weg waren na de lastige periodes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg)

Wat verdienen de radio DJ’s?

De salarissen van Coen en Sander worden al een langere tijd interessant gevonden. Na hun overstap van 3FM naar Radio 538 werd er gespeculeerd dat de twee dit puur om financiële redenen hadden gedaan. Zelf ontkenden Coen en Sander dit.

Wat wel zeker is, is dat zij na hun overstap een stuk meer zijn gaan verdienen. En dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Coen en Sander zelf spreken zich echter niet uit over hun salarissen. Wel heeft collega radio-dj Patrick Kicken zich uitgesproken over het salaris van de twee heren. Zo stelde hij in een podcast dat zij allebei zo’n 850.000 euro per jaar zouden verdienen. Of dit waar is, is niet met zekerheid te zeggen maar het klinkt in ieder geval als een heerlijk bedrag om per jaar te mogen ontvangen. Ze werken er natuurlijk ook hard voor.

Je kan toch nog luisteren naar Coen en Sander

Treur niet, je kunt nog steeds naar Coen en Sander luisteren, alleen niet meer elke middag samen. Coen Swijnenberg gaat radio maken voor Radio 538 en zal op de maandag tot donderdag te horen zijn. Sander Lantinga krijgt zijn eigen middagshow op Radio Veronica. Er is wel een kleine verrassing: de beide heren zijn tóch nog samen te horen! Op de vrijdag zullen zij samen het weekend inluiden. Een verstandige keuze van Talpa aangezien Coen en Sander toch echt wel een bekend duo zijn die samen goed werken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Naast Coen en Sander zijn er natuurlijk nog veel meer bekende radio-dj’s in Nederland. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat radio-dj Mattie Valk zou verdienen? Ook dat hebben wij al voor je uitgezocht.