Het salaris van Cillian Murphy voor zijn rol als ‘Thomas Shelby’ in Peaky Blinders

Fans van Peaky Blinders kennen hem natuurlijk wel: Cillian Murphy, de acteur die de hoofdrol speelt in Peaky Blinders. Zes seizoenen lang vertolkte hij de rol van de gangster Thomas Shelby, de leider van de Peaky Blinders. Voor zo’n hoofdrol verdien je vaak een flink salaris. Er is een kans dat je Cillian voor de serie misschien nog niet goed kende, want hij houdt zich graag buiten de spotlights. Toch is hij al ruim twintig jaar actief als acteur en heeft ook in heel wat bekende titels gespeeld, zoals verschillende Batman films, Inception en iets recenter The Quiet Place II. 

 

Toch zal het salaris van Cillian Murphy waarschijnlijk niet zo hoog zijn als je misschien verwacht. De serie was namelijk verbazingwekkend low budget, zeker als je er rekening mee houdt dat Peaky Blinders zich in het verleden afspeelt en de set en kostuums best een flinke duit kunnen kosten. Een aflevering van de serie zou maar $1,5 miljoen kosten. En daar wordt dan ook echt alles van betaald, ook alle salarissen. Hoewel we niet precies weten hoeveel Cillian verdient met zijn rol, is het – gezien dit kleine budget – waarschijnlijk niet zo veel als de hoofdrolspelers van sommige andere top series.

cillian murphy salaris peaky blinders

Wat is het geschatte vermogen van Cillian Murphy?

Cillian Murphy heeft best een flink vermogen, al is het niets vergeleken bij dat van Thomas Shelby. De gangster zou namelijk maar liefst $450 miljoen hebben als je het omrekent naar de hedendaagse waarde van het geld. De acteur zelf moet het doen met ‘slechts’ $20 miljoen. Daarvan komt zeker ook een deel van de vele films waarin Murphy heeft gespeeld, maar waarschijnlijk heeft hij toch het meeste binnengehaald met de zes seizoenen van Peaky Blinders. Ook een leuk feitje: Cillian begon ooit als muzikant en heeft zelfs nog op het toneel gestaan.

Overigens kan Murphy ook nu de serie afgelopen is nog een keer verdienen met Peaky Blinders, want er komt ook nog een film aan.