Wie is Candy Dulfer?

Candy Dulfer is de dochter van bekende saxofonist Hans Dulfer, ze is geboren op 19 september 1969 in Amsterdam. Op zesjarige leeftijd begon ze met saxofoon spelen en al snel zag haar vader haar talent. Als kind trad ze al met haar vader op en toen ze elf jaar was kwam hun eerste gezamenlijke plaat uit. Op 13-jarige leeftijd trad ze samen met haar band op, op het North Sea Jazz Festival.

De band schreef toen geschiedenis als de jongste band die ooit op het North Sea Jazz Festival heeft gespeeld. In 1987 speelde Candy in het voorprogramma van Madonna in de Kuip. Prince wilde haar toen ook voor zijn eigen voorprogramma inhuren en hij was zo onder de indruk dat hij samen met haar een paar projecten wilde gaan doen. Uiteindelijk is ze ook een permanent lid geweest van zijn NPG-band voor de recordbrekende Musicology tour en album. Candy Dulfer heeft daarnaast ook samengewerkt met Dave Steward van de Eurythmics. Ze maakte het nummer Lily Was Here wat eind 1989 een nummer 1-hit werd in Nederland.

Bekende samenwerkingen

Candy Dulfer is alweer 30 jaar beroemd en heeft in die jaren met veel bekende artiesten samen gewerkt. Naast Prince en Dave Steward heeft Candy ook samen gewerkt met artiesten zoals Van Morrison, Maceo Parker, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan, Aretha Franklin en nog veel meer. Ook is de Nederlandse Saxofoniste sinds 2014 onderdeel van de Ladies of Soul.

Wat kost Candy Dulfer per optreden?

Ben jij een grote fan van Candy Dulfer, dan kan jij haar samen met haar band inhuren voor jouw feestje. Wel vraagt ze hier een flink bedrag voor. Volgens Artist Bookings kost een optreden van 60 minuten €17.500. Als je er een podium bij wil huren dan kan er nog tussen de €700 en €1.000 bijkomen. Ook komt er nog BTW en BUMA (muziekrechten) bij. Een aardige zak met centen dus…

Wil je een andere artiest op je feestje? Kijk dan bijvoorbeeld naar wat Tino Martin vraagt voor een concert van 30 minuten.