Bezorgen bij een bezorgdienst wordt populairder

Bezorgdiensten als Thuisbezorgd en UberEats hebben de laatste jaren gigantisch aan populariteit gewonnen. Vooral in de periode 2020 en 2021, toen het land werd geteisterd door lockdowns en restaurants hun deuren niet konden openen, golden deze twee als één van de meest toonaangevende bedrijven om de culinaire economie toch nog enigszins overeind te houden.

Door die gigantische populariteit zijn de diensten dan ook naarstig op zoek naar bezorgers. Toch is er een reden dat al die vacatures nooit echt stormlopen. Oorzaak: financiën. Maaltijdbezorgers van Thuisbezorgd en UberEats worden volgens vakbond FNV ‘financieel uitgeknepen’, waarbij UberEats volgens de bond de negatieve kroon spant. De markt voor online maaltijden is de laatste jaren enorm gegroeid, inmiddels werken er zo’n 10.000 bezorgers. Die lopen jaarlijks ruim 29 miljoen euro aan inkomsten mis, aldus de FNV. Maar hoeveel verdient een bezorger van Thuisbezorgd of UberEats daadwerkelijk?

wat is het salaris van bezorger uber eats thuisbezorgd

Wat verdient een bezorger van Thuisbezorgd en/of Uber Eats?

Bij Thuisbezorgd verdient een 16-jarige bezorger een bruto-uurloon van € 6,20. Dat kan nog wel oplopen tot maximaal € 16,43. Zo krijg je 8,33% vakantiegeld, mag je eventuele fooi houden, krijg je kilometervergoeding als je je eigen fiets gebruikt, kun je een working hour-bonus ontvangen én ontvang je op vrijdag, zaterdag en zondag een avondtoeslag. Er is dus veel ruimte voor speling.

Het salaris van een Uber Eats bezorger is gebaseerd op het aantal afgeleverde bestellingen en afgelegde kilometers. Er is geen vast uurloon, maar over het algemeen verdien je ongeveer € 5 per bestelling en bezorg je gemiddeld 2 bestellingen per uur. Daarnaast is het mogelijk om fooi te verdienen.