Telefoon in je dromen?

Volgens een onderzoek gepubliceerd in Science Direct verschilt de inhoud van dromen tussen mannen en vrouwen. In de dromen van laatstgenoemde is de kans groter dat er meer gesprekken worden gevoerd. Terwijl bij eerstgenoemde meer fysieke activiteit wordt verwacht. Ondanks dat onderzoekers geloven dat mensen elke nacht meerdere dromen hebben, wordt beweerd dat tot 95 procent van je dromen verloren gaat als je wakker wordt.

Veel mensen vergeten dus waarover ze dromen en misschien dus ook wel dat er een telefoon in voorkomt. Een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, is onlangs viraal gegaan, omdat ze zich afvragen waarom telefoons niet vaak voorkomen in onze dromen.

De betreffende tweet luidt: “Hoe is het 2023 en heeft niemand een verklaring gevonden waarom telefoons nooit in onze dromen verschijnen, terwijl we ze twaalf uur per dag gebruiken?”

Voer voor discussie

Volgens de Times of India ontdekten onderzoekers dat minimaal 3,5 procent van de volwassen vrouwen droomt van telefoons. Bij mannen ligt het percentage zelfs nog lager: slechts 2,6 procent.

Ondanks de statistieken die beweren dat sommige mensen hun iPhone of Android-apparaat zien en gebruiken terwijl ze slapen, discussiëren de gebruikers op sociale media momenteel over de vraag of dit een feit is of niet. Zo speculeerde een X-gebruiker: “Oké, ik heb een theorie; jongere mensen dromen eigenlijk van telefoons. Mijn jongere zus (16) droomt van telefoons. Maar waarom ouderen niet? Toen volwassenen jong waren en het meest actief waren in de creativiteit van de geest, waren er geen telefoons om ze in dromen voor te stellen.

Maar de jongere generatie had telefoons in de buurt toen hun geest het meest creatief actief was, dus telefoons worden onderdeel van wat ze zich in dromen voorstellen. Dit is geen feit, dus ik kan deze theorie niet bewijzen, maar in mijn hoofd is het logisch.”

Wij vragen het ons nu in ieder geval ook af, hebben we weer wat om over te praten komende pauze.