De carrière van de Nederlandse voetbaltrainer

Arne Slot begon zijn carrière als jonge voetballer in de jeugd van zijn plaatselijke club VV Bergentheim. Hij werd daar gescout door PEC Zwolle, waar hij later ook zijn debuut zou maken in het betaald voetbal. Slot was actief als profvoetballer van 1995 tot 2013. Hij speelde tijdens zijn actieve loopbaan voor clubs als PEC Zwolle, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Nadat Arne Slot in 2013 zijn schoenen aan de wilgen hing als prof voetballer, besloot hij een nieuw pad te bewandelen als voetbaltrainer. Eén ding is zeker: dit doet hij niet onverdienstelijk.

 

Slot ging met de ingang van het seizoen 2013-2014 meteen aan de slag als jeugdtrainer van PEC Zwolle. Daar heeft hij één jaar langs de lijnen gestaan, waarna hij aan de slag ging als assistent trainer bij SC Cambuur. Daar maakte hij goed indruk als trainer en AZ besloot hem binnen te halen. Hij begon daar met dezelfde functie als assistent trainer maar werd na twee jaar gepromoveerd tot hoofdtrainer van de Alkmaarders. Sinds 2021 is Arne Slot hoofdtrainer van Feyenoord, waar hij het heel goed doet. Zo staat Feyenoord momenteel eerste in de Eredivise, in de halve finale van de KNVB beker en in de kwartfinale van de Europa League.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Wat is het salaris van Arne Slot bij Feyenoord Rotterdam?

Bij AZ verdiende Arne Slot al een behoorlijk salaris, zeker 250.000 euro per jaar. Nadat hij bij AZ ontslagen werd, wegens het al in gesprek zijn met de Rotterdamse club, tekende hij bij Feyenoord. Naar verluidt verdient hij daar een hartstikke mooi bedrag van maar liefst 750.000 euro per jaar. Een behoorlijk jaarsalaris waar hij onder meer zijn prachtige in Zwolle kocht ten waarde van bijna 1.2 miljoen euro.