Andy van der Meijde was een succesvol profvoetballer

De inmiddels 42-jarige Andy van der Meijde is geboren in het prachtige Arnhem. Hij is begonnen met voetballen bij de Arnhemse amateurclub Vitesse 1892 en is vanuit daar gescout voor Ajax. Zijn positie op het veld was vooral als vleugelspeler aan de rechterkant. Andere clubs waar Andy van der Meijde heeft gespeeld zijn onder anderen FC Twente (1999-2000), het Nederlands Elftal (2002), FC Internazionale Milano (2003-2005), Everton (2005-2009) en PSV (2010). In 2011 besloot Andy van der Meijde te stoppen met zijn professionele voetbalcarrière.

Hij maakte de overstap naar reality televisie

Na zijn succes in het voetbal werd hij al snel door het hele land bekend. Andy stond namelijk tijdens het voetballen al bekend als een grapjas die graag grappen uithaalde met zijn publiek en tegenstanders. Andy van der Meijde was in verschillende programma’s te zien. Zo deed hij onder andere mee aan Sterren Dansen op het IJs (SBS6), Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS (RTL4) en Sterren Springen (SBS6). Omdat Nederland zo onder de indruk was van Andy kreeg hij zelfs zijn eigen realitysoap Andy & Melisa. Hierin werden de twee dagelijks gevolgd. Verder is Andy van der Meijde veel in verschillende reclames te zien.

Zijn salaris en succes bij Veronica Offside

Sinds kort is het nieuwe voetbalcommentaarprogramma Veronica Offside begonnen. Onder leiding van Wilfred Genee is het een nieuwe versie van het programma Veronica Inside, waar eerder dit jaar veel commentaar op is geweest. Het programma lijkt een succes te zijn en dat is altijd een goede reden om er maar snel bij aan te sluiten.

Andy van der Meijde is uitgenodigd als voetbalanalist en mag daar een aardig zakcentje mee verdienen. Hoeveel dat precies is wil de oud-profvoetballer niet kwijt. Wel zegt hij dat zijn optreden bij Veronica Offside beter betaalt dan de reclames die hij doet. En voor de reclames krijg hij al meer dan tienduizend euro. En als je kijkt naar zijn collega’s, dan kan je wel een indicatie krijgen. René van der Gijp pakt op jaarbasis zo’n 500.000 euro. Zou dat bij Andy ook ongeveer het geval zijn?

 

Maar wat doet Andy van der Meijde allemaal met zijn verdiende geld? Hij zorgt er in ieder geval voor dat hij er lekker warmpjes bij kan zitten. Dit is namelijk de luxe woning die hij samen met zijn vriendin Melisa heeft.