Frank Masmeijer is een bekende naam in de Nederlandse televisiegeschiedenis

Als je al wat langer meegaat, ben je vast bekend met Frank Masmeijer. Hij is in de jaren 80 en 90 actief geweest als presentator bij verschillende programma’s. De bijna 61-jarige oud-presentator is geboren in het Drentse Assen maar groeide op in onze mediahoofdstad Hilversum. Hij heeft hier zijn havo afgerond en is daarna vanwege zijn voetbaltalent naar het voetbalinternaat in Deventer gegaan. Hier heeft hij zijn vwo diploma gehaald en is hij later bij FC Hilversum gaan voetballen. Zijn interesses leken toch meer in de wereld van beeld en geluid te liggen. In 1985 deed hij een screentest en werd uitgekozen als presentator bij de NCRV. Hier heeft hij het spelletjesprogramma Helemaal alleen in je eentje gepresenteerd. Andere programma’s die hij gedaan heeft zijn onder anderen Dinges (NCRV) en SOS Kinderdorpen.

 

Frank Masmeijer was na zijn televisie carrière te vinden in de horeca. Hij opende meerdere grand cafés in België. Dit kwam abrupt ten einde toen Masmeijer in 2014 werd opgepakt voor het smokkelen van drugs. Dit liep uit op een uiteindelijke straf van acht jaar in een Belgische gevangenis. Daarbovenop werd hij in 2019 in hoger beroep veroordeeld tot in totaal negen jaar cel en een enorm hoge geldboete. Geheel onverwacht werd kortgeleden in juli 2022 bekendgemaakt dat hij de gevangenis vroegtijdig mocht verlaten. Frank Masmeijer heeft namelijk een gratieverlening gekregen van onze koning Willem-Alexander.

Charlotte en Michelle zijn de dochters van Frank Masmeijer

In het toppunt van zijn televisie werk is Frank getrouwd met Sandra Birsak, een voormalig danseres. Zij kregen samen twee dochters Michelle en Charlotte Masmeijer. Het stel ging in 2017 uit elkaar en Sandra heeft zelfs bekend gemaakt dat ze niks meer met Frank te maken wil hebben. Heftig!

Wat beide dochters over de situatie te zeggen hebben is verder niet bekend. En misschien maar beter ook. Ze hebben beiden erg hun best gedaan om zelf een leven op te bouwen. Zo heeft Michelle haar eigen bedrijf LASHELLE opgericht. Dit is een cosmetica bedrijf die verschillende huid- en make-up producten verkoopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LASHELLE by MM (@lashelle.official)

Franks andere dochter Charlotte is geheel een andere weg ingeslagen. Zij heeft een aardig zangtalent en heeft in 2016 zelfs meegedaan met The Voice of Holland. Bij dit optreden is het gelukkig voor Charlotte niet gebleven. Onlangs mocht ze namelijk optreden met Belgische zanger en pianist Helmut Lotti.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Masmeijer (@c.masmeijer)