Salarisschalen en functieniveaus

Albert Heijn hanteert een systeem van salarisschalen en functieniveaus om de lonen van hun medewerkers te bepalen. Elk functieniveau heeft een bijbehorende salarisschaal, waarbij hogere niveaus ook hogeren lonen krijgen. De salarissen kunnen variëren afhankelijk van ervaring, prestaties en regio. De verschillende functieniveaus binnen Albert Heijn omvatten onder andere kassamedewerkers, vakkenvullers, afdelingsmanagers en filiaalmanagers. Het loon wordt ook sterk beïnvloed door factoren zoals leeftijd, contracturen (parttime of fulltime) en eventuele toeslagen voor avond- of weekendwerk. Zo krijgt de ene Albert Heijn medewerker een hoger salaris dan de andere.

CAO Supermarkt

De salarissen bij Albert Heijn worden geregeld door de CAO Supermarkt. Deze collectieve arbeidsovereenkomst bepaalt de minimale lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers in de supermarktsector. De CAO Supermarkt wordt onderhandeld tussen werkgeversorganisaties en vakbonden, en zorgt ervoor dat werknemers een eerlijk loon ontvangen. Het salaris bij Albert Heijn zal dus altijd voldoen aan het minimumloon zoals vastgesteld in de CAO Supermarkt. Daarnaast heeft Albert Heijn ook mogelijkheden om bonussen of extra voordelen aan hun medewerkers aan te bieden, afhankelijk van individuele prestaties en doelstellingen. Medewerkers hebben ook recht op personeelskortingen. Zo kunnen ze korting krijgen op hun boodschappen, bepaalde verzekeringen, sportclinics en op AH Mobiel. Met de voordeelpas hebben medewerkers recht op 10 procent korting op hun boodschappen.

Salaris bij Albert Heijn per functie

Het bruto-uurloon van een caissière, een vakkenvuller en een verkoper ligt tussen de 5,19 en 14,11 euro, afhankelijk van de leeftijd en het aantal dienstjaren. Dit uurloon is exclusief eventuele toeslagen. Een supermarktmanager verdient een stuk meer. Dat salaris kan namelijk oplopen tot 22,30 euro per uur. Daarnaast heb je natuurlijk niet alleen maar mensen in de winkel zelf werken, maar ook buiten de winkel zoals de bezorgers en de medewerkers in het distributiecentrum van Albert Heijn. Zo verdien je als bezorger vanaf 22 jaar ongeveer rond de 15,30 euro per uur. Dit is exclusief toeslagen en vakantiegeld. De distributiecentra van Albert Heijn vallen onder een andere CAO, namelijk de CAO Logistiek. Het uurloon voor medewerkers jonger dan 19 is ongeveer 7,25 euro en het uurloon voor medewerkers van 23 en ouder is 12,39 euro.

Meer lezen over salarissen? Dit is het gemiddelde salaris van een piloot.