Een laag salaris voor acteurs en actrices

In Goede Tijden Slechte Tijden zijn dus veel bekende namen te vinden. Zo heb je Fajah Lourens die op haar 21ste doorbrak met haar rol als Yasmin Fuentes. In een privé interview van het blad Bendl, vertelde Fajah openlijk over haar verdiensten. “Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fajah Lourens (@fayaofficial)

Ook Dilan Yurdakul (Aysen Baydar) heeft in een interview verteld wat voor schokkend laag inkomen zij kreeg. “In het begin verdiende ik heel weinig, het minimumloon. Later werd dat iets meer. Maar voor het geld moet je het niet doen. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven, niet om heel rijk te zijn.” Hoe langer Dilan bij GTST werkte, hoe meer zij uiteindelijk betaald kreeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dilan Yurdakul (@dilan.yurdakul)

Toch proberen bij te verdienen

Voornamelijk voor Fajah was haar salaris niet genoeg om rond te komen. Het productiehuis EndemolShine vond dat de acteurs en actrices door hun naamsbekendheid genoeg zouden kunnen verdienen. Ze zouden door hun rol in GTST makkelijker kleinere klussen er naast kunnen doen. Zo ging Fajah uiteindelijk op een kermis staan en handtekening tegen betaling uitdelen. Dit mocht overigens niet van EndemolShine. “Ik mocht niet op de kermis staan, want ik was een ster. Betaal me dan ook als een ster, het is niet alsof ik voor mijn plezier op de kermis sta.”

Ben je benieuwd wat er met andere actrices of acteurs gebeurd is? Lees dan hoe het met Gigi Ravelli gaat.