Man pelt zijn bananen voordat hij ze op de weegschaal legt

In Australië dacht een man erg slim te zijn. Hij vond het namelijk maar onzin dat hij ook voor de schil van zijn bananen moest betalen, terwijl hij die helemaal niet opeet. Daarom kwam hij op het idee om zijn bananen voortaan te pellen voordat hij ze op de weegschaal legt.

Hij deed dit ook toen zijn vriendin erbij stond. Zij vond het absurd dat haar vriend eerst zijn bananen pelt voordat hij ze weegt en maakte er een TikTok van. Ze schaamde zich een beetje voor haar vriend die dus telkens dat ze in Woolworths (hun supermarkt) waren zijn bananen eerst ging pellen.

De TikTok van haar vriend

De reacties op haar TikTok waren heel erg uiteenlopend. Zo vonden sommige hem heel erg slim. Hij bespaarde namelijk altijd wel mooi 10% op zijn bananen. Deze mensen hielden van zijn ‘werk slimmer, niet harder’-attitude. Anderen gingen er juist heel erg slecht op. Er kwamen ook reacties binnen als: ‘Is that even legal? Just steal the banana you can save more.’ Waarna een ander reageerde met: ‘Nah that gotta be illegal.’

@savingforboba the secondhand embarrassment tho #lifehacks #savemoney #straya #australia ♬ original sound – Lips Unsealed

Het is overigens niet de eerste keer dat dit soort TikToks zijn opgenomen. Niet lang geleden gebeurde er namelijk hetzelfde met broccoli, al liep dat net even iets anders.

De broccoli trend

Een tijdje geleden ging er ook een video in Australië viral waarbij mensen in de supermarkt hun broccoli steel van hun broccoli afhaalden. Dit deden zij om meer geld te besparen. Alleen gingen veel mensen dat ook plotseling doen. De supermarkt ging hierdoor actie ondernemen en had een bordje bij de ingang van de supermarkt gezet met daarop: “ATT customers. You must not break the stems of the broccoli. This is classed as theft. All broccoli purchases will be checked at the registers. Thanks, Management.” Hopelijk worden de bananen niet hetzelfde behandeld als de broccoli voor de man uit Australië.