Saints & Strangers op Netflix

In 2016 verscheen de serie Saints & Strangers. De serie is nu te zien via Netflix, maar was oorspronkelijk een productie van National Geographic. Van National Geographic weten we dat ze maar al te goed in het verleden kunnen duiken.

Voor de miniserie Saints & Strangers reizen we af naar het Amerika van de 17e eeuw. Het is de periode waarin pelgrims en kolonisten naar het ongerepte Amerika reisden om daar nieuwe koloniën te stichten. Een groep pelgrims reist via de Mayflower (een Engels kolonistenschip) naar het ‘beloofde land’. Daar blijkt de realiteit echter al gauw alles behalve rooskleurig. De grimmige en gewelddadige taferelen volgen elkaar in de serie dus ook in rap tempo op.

Saints & Strangers

Pelgrims worstelen met tegenslagen

In Saints & Strangers krijgen de pelgrims veel te verduren. Honger, ziekte en slechte weersomstandigheden maken het een echte uitdaging om te overleven. Dat niet alleen, want hun verhouding met de oorspronkelijke bewoners, de Native Americans, gaat ook moeizaam. Daarnaast is er ook onderlinge spanning aanwezig in de serie. Met andere woorden: de serie is geen gemakkelijke wegkijker waarin alles van een leien dakje loopt. Wat de serie wél goed doet, is ons meenemen in een tijd van het verleden die soms weinig aan bod komt in films en series.

Miniserie over de geschiedenis op Netflix

Een fijn aspect van de serie is het feit dat deze maar uit 2 afleveringen bestaat. Een échte miniserie dus. Daar moet wel bij worden gezegd dat de twee afleveringen allebei bijna 100 minuten lang zijn. Heb je dus zo’n 3.5 uur te besteden en wil je een kijkje nemen in het verleden van de pelgrims van de 17e eeuw? Dan is Saints of Strangers, met een 7.0 op IMDb, een goede keuze. Heb jij zin in een geschiedenis serie die langer duurt en waarin brute actie nooit ver te zoeken is? Dan is Vikings natuurlijk een perfecte optie.