’s Werelds dikste infinity pool

Men gaat vanaf volgend jaar een 220 meter hoge wolkenkrabber bouwen, met 55 verdiepingen. Op het dak, een infinity pool met 360 graden uitzicht. Mocht jij last van hoogtevrees hebben, dan is dit misschien niet de handigste plek om je baantjes te trekken. Mede door het 360 graden uitzicht en de doorzichtige randen, is het lastig om niet naar beneden te kijken. Maar door de hoogte is dit wel een van de meest epische ervaringen die je mee kan maken. Op zo’n hoogte maak je namelijk alles mee. Van overvliegende vliegtuigen tot de grootste gebouwen op ooghoogte. Niet voor niets mag dit dan ook de titel, ’s werelds dikste infinity pool dragen.

's werelds dikste infinity pool

Om ervoor te zorgen dat de wanden van het zwembad niet breken, wordt er gebruik gemaakt van acryl. Acryl is materiaal dat doorzichtig is, zodat het net lijkt alsof er helemaal geen wanden zijn. Dit geeft het gevoel dat er gewoon een plas water bovenop het dak van een gebouw ligt. Omdat het een infinity pool betreft, wordt ook de vloer van het bad doorzichtig gemaakt. Zo kunnen mensen die eronder lopen, genieten van het uitzicht boven hun hoofd. Dit bad gaat op het dak van een vijfsterrenhotel terecht komen. Hierdoor kan je dit zwembad niet voor een uurtje bezoeken. Alleen bezoekers van het vijfsterrenhotel kunnen ’s werelds dikste infinity pool bezoeken.

Onderhoud van het zwembad

Omdat het bad boven op een dak ligt en dit het hele dak beslaat, is er een heikel punt. Want hoe kom je nou in het bad terecht. Je kan immers moeilijk vanaf de zijkant het bad in bereiken. Misschien springend uit een helikopter? Kan. Maar je zal ook het bad weer uit moeten zien te komen. Dit was dan ook by far het lastigste punt voor de ontwerpers van het bad. Liefhebbers die een rondje willen zwemmen, worden middels een draaiende wenteltrap, die doet denken aan de deur van een onderzeeër, toegang verleent tot het bad.

's werelds dikste infinity pool

 

Nog een ander punt is dat het aardig kan waaien op deze hoogte. Er mag natuurlijk niet te veel van het water over de rand gaan. Om dit tegen te gaan is er een geavanceerde ingebouwde windmeter geïncorporeerd. Op die manier kan de windsnelheid op deze hoogte nauwkeurig in de gaten gehouden worden. Deze is vervolgens gekoppeld aan een computer, die de temperatuur en de inhoud reguleert. Zo blijft de infinity pool ten alle tijden warm en gaat er zo min mogelijk tot geen water over de rand.

Makkelijk is het niet om ’s werelds dikste infinity pool te bouwen, maar het gaat spectaculaire plaatjes opleveren! Mocht je nou graag een eigen zwembad willen? Dan kan dat zo maar in jouw achtertuin komen, met dit containerzwembad.

 

Fotografie: Compass Pools