De best betaalde YouTuber

Terwijl wij ons op die leeftijd vooral bezig hielden met plezier maken, heeft Ryan Kaji, zoals het beste ventje heet, alleen vorig jaar al € 25 miljoen euro verdiend. In totaal heeft het mannetje een fortuin van 70 miljoen euro verdiend met zijn YouTube-kanaal. Daarmee is hij de best betaalde YouTuber. Maar wat doet Ryan Kaji dan precies?

Je wordt natuurlijk niet zomaar de best betaalde Youtuber. Ryan Kaji heeft dan ook inmiddels meer dan 29 miljoen abonnees. YouTube betaalt zijn creators 1 euro voor elke duizend kijkers die ze hebben. Bij elkaar zijn Ryans video’s al 45 miljard keer bekeken. Hier heeft hij dus al 45 miljoen euro mee verdiend. Leip!

 

Maar een groot gedeelte van zijn inkomsten komen voort uit sponsordeals die zijn ouders afsluiten met merken als Colgate, Target en Wall-mart. Daarnaast heeft Kaji ook contracten gesloten met Amazon en Nickelodeon. Zij werken met hem aan zijn eigen kinderprogramma. Dit jaar zal Ryan Kaji zijn naam ook te zien zijn op de schoenen van Sketchers. Het is niet heel gek dat zoveel bedrijven met hem willen samenwerken. De verkoop van zijn merchandise heeft in totaal 250 miljoen euro opgeleverd. Veel andere content creators zien zijn het businessmodel van de best betaalde YouTuber dan ook als voorbeeld.

Ryan Kaji schittert in ‘Ryans World’

Het kanaal ging eerst door het leven als Ryans Toys Review. Maar om te voorkomen dat Ryan fulltime bezig moest zijn met YouTube, werd Ryans World gecreëerd. In totaal vallen hier acht kanalen onder. Zo is er een kanaal voor zijn Spaanstalige fans en zijn er ook meerdere kanalen met tekenfilmpjes. Al deze kanalen hebben ook meer dan 1 miljoen abonnees. Zijn ouders zeggen trots te zijn op hun zoon, ze zijn in ieder geval niet armer geworden van zijn activiteiten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ryan’s World (@ryansworld)

Wil je meer over YouTubers lezen, check dan de leipe auto’s van YouTuber Enzo Knol.