Mooie fietsroutes in Nederland

Of je nu van heuvelachtig landschap houdt, je graag een mooi uitzicht wil of eigenlijk het liefst eventjes het gevoel wil hebben dat je terug in de tijd bent gegaan; je kunt het allemaal op de tweewieler beleven met deze vijf mooie fietsroutes in Nederland.

1. Bekendelleroute (31,7km)

Deze fietstocht biedt jou een off-road avontuur die je het mooiste van de Achterhoek laat zien. Via grind en zandpaden zul je langs de mooiste rivieren en ongerepte natuur van de Achterhoek fietsen. Even weg van de bewoonde wereld.

Bekendelleroute fiets

2. De Lytse Marren (44,6 km)

In het noorden van het land is er ook geen tekort aan indrukwekkende fietsroutes. De Lytse Marren is er één van. Deze route van 45 kilometer leidt je langs de meest karakteristieke dorpjes van Friesland. Het kan aanvoelen alsof je weer heel even terug in de tijd bent gegaan. Heb je zin een memorabel en sportief dagje Friesland, dan is dit een absolute aanrader.

fietsroutes door Nederland De Lytse Marren

3. Buiksloterdijkroute (30 km)

Wie heeft er geen zin om door het prachtige waterland van Nederland te fietsen? Zomers heerlijk ontspannen en in de winter zorgt deze route voor een ruigere uitdaging. Dit is zonder enige twijfel dé fietsroute in Nederland voor de bewoners van Amsterdam en omstreken.

buiksloterdijkroute mooie fietsroute in Nederland

4. Panoramaroute(39 km)

Heb je geen zin om heuvel op en heuvel af te gaan, dan is de Panoramaroute misschien meer je ding. Langs bijna de hele route heb je een adembenemend uitzicht over de Noordzee. De route loopt langs de duinen en de Westerschelde en komt zelfs vlak bij de Belgische grens. Wat ons betreft een van de uniekste fietsroutes van Nederland.

Panoramaroute fietsroute nederland

5. Kastelenroute (51,4 km)

Voor Nederlandse begrippen heeft Limburg een redelijk uniek landschap. Hier is het namelijk ietsje heuvelachtiger dan in de rest van het land. Hierdoor is de route lekker uitdagend en wordt het soms een echte cardio-workout, maar dat is waar we juist van houden. Terwijl je heuvel op en af gaat zul je de mooiste dorpjes en kastelen tegenkomen. Welke route je ook gaat nemen, we wensen alvast veel plezier.

kastelenroute met de fiets

Ben jij meer van de motor? Don’t worry, we’ve got your back. Check de vijf beste motorroutes ter wereld.