Ruzies in relaties zitten in een klein hoekje

‘Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus’. Ja, die kennen we allemaal wel. Ruzies zijn natuurlijk helemaal niet erg en horen en zo nu en dan gewoon bij. Ondanks dat het soms om kleine dingen gaat, zoals dat je de vaatwasser weer bent vergeten uit te ruimen, zit er eigenlijk altijd wel iets achter zo’n kleine irritatie.

Daarom is het goed om na te gaan waar zo’n ruzie nou eigenlijk vandaan komt om te voorkomen dat een dergelijke ruzie nogmaals plaatsvindt. Dat kun je doen door jezelf een simpele vraag te stellen, waardoor ruzies in relaties binnen no time weer zijn opgelost.

Hoe kan je de ruzie in de relatie oplossen?

Wanneer je dus ruzie hebt met je partner, is het natuurlijk belangrijk dat je je best doet om het zo snel mogelijk weer uit te praten. Zodra je dit niet doet, kan dit er namelijk voor zorgen dat de kleine irritatie of het meningsverschil tussen jullie in gaat staan; en dat is natuurlijk niet wat je wil.

ruzie in relatie oplossen

Tijdens het uitpraten van de ruzie is het allereerst erg belangrijk dat je elkaar niet continue onderbreekt en echt laat uit praten. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat jullie er beiden voor openstaan om erachter te komen waar de ruzie nou eigenlijk vandaan kwam. Dit kun je doen door elkaar echt even een spiegel voor te houden en jezelf de simpele vraag: ‘Wat was mijn rol hierin?‘ te stellen. Hiermee bedoelen we niet dat je meteen ‘de schuld’ hebt, maar dat je door een goede dosis zelfreflectie ervoor kan zorgen dat jullie er samen uitkomen. Dus door allebei kritisch naar jullie gedrag te kijken, komen jullie er sneller uit en gebeuren die onnodige ruzies niet meer zo snel.