In Rose Island bouwt Mr. Rosa zijn eigen unieke eiland

De normale wereld voelt voor Giorgio Rosa als veel te statig en ingewikkeld. Als uitvinder leeft hij vooral in zijn eigen wereld. Hij besluit om dit idee door te zetten en inderdaad zijn eigen wereld te creëren. Dit door voor de kust van Italië een klein eiland te bouwen: Rose Island genaamd. Wat ontstaat als een grappig initiatief samen met wat vrienden, loopt al gauw uit de hand.

Het grappige aan Rose Island is het feit dat de nieuwe Netflix film is gebaseerd op gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden. In 1968 bouwde Giorgio Rosa namelijk zijn eigen kleine eiland, net buiten Italiaans grondgebied. Hierdoor kon hij onafhankelijkheid claimen en er zijn eigen regels op nahouden. In de trailer wordt al gauw duidelijk dat veel mensen fan zijn van zijn idee. Zo is het eiland een gewilde plek voor grote feesten, maar zijn er ook tal van mensen die het liefste zouden willen verhuizen naar Rose Island.

Rose Island

Overheid is niet zo blij met de bouw van Rose Island

Niet iedereen is fan van Rosa’s idee. De overheid voelt er dan ook helemaal niets voor om mee te gaan in zijn absurde idee en werken hem flink tegen. Wat begon als een klein project krijgt al gauw grote politieke en maatschappelijke aandacht. Centraal in de film staan thema’s als vrijheid, broederschap en het delen met elkaar. Dit alles wordt door Elio Germano, de acteur achter Giorgio Rosa, op een droge en humoristische manier vormgegeven.

Deze film is sinds 9 december 2020 al te zien op Netflix. Wil je meer inspiratie op het gebied van Netflix films? Check dan onze persoonlijke Netflix films top 10.