De cijfers liegen er niet om

Een romance op de werkvloer is helemaal zo gek nog niet. Dat blijkt uit een enquĂȘte van ondernemersblog Viking. Zij vroegen 1.000 werkende mannen en vrouwen in Nederland hoe het nou precies zit met een romance op de werkvloer. Hieruit bleek dat zo’n 50% wel eens heeft gedate met een collega.

Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit, staat echter niet te kijken van dit hoge percentage. Volgens Kaptein is het namelijk heel logisch dat je verliefd wordt op een collega. Hij stelt dat de werkvloer ook wel gezien kan worden als een soort huwelijksmarkt. Mede omdat je intensief samenwerkt met je collega’s en deze hoogstwaarschijnlijk vaker ziet dan je eigen buurvrouw. Je deelt een passie samen en op die manier leer je elkaar op een snelle en betere manier kennen. Helemaal zo gek dus niet wanneer je een fling hebt voor een collega.

Romance op de werkvloer MAN MAN

Van een dronken kerst-kus tot een one-night stand

Het kan zomaar eens gebeuren dat je terecht komt in een romance met je collega, of in ieder geval fantaseert over een collega. Maar liefst 50% van de Nederlandse vrouwen geeft aan ooit wel eens een seksuele fantasie te hebben gehad over een collega. Bij mannen is dit maar liefst 75%. Voor velen blijft het bij enkel en alleen een fantasie. Echter zijn de verschillende statistieken rond dit onderwerp toch wel opmerkelijk te noemen:

romance op de werkvloer MAN MAN

Aan de ondervraagden werd ook gevraagd waar de relatie dan precies ontstond. Hieruit bleek dat het grootste gedeelte aangaf dat het buiten werktijd is. Maar een bedrijfsfeest of gewoon lekker op kantoor is ook zeker een goede start. Bloeit de romance daadwerkelijk op tussen jou en een collega? Dan hebben we helaas spijtig nieuws. Van alle relaties op de werkvloer eindigt maar liefst 49% in een breuk en slechts 7% loopt uit tot een huwelijk.

Mocht het toch zo zijn dat jij en je collega het willen proberen maar het geheim willen houden voor de rest? Dan zijn dit de beste plekken voor een vluggertje die jullie seksleven ook nog eens een stuk spannender maakt.