De Rolls-Royce Boat Tail is een behoorlijk prijzige auto

Tijdschrift L’Équipe doet een boekje open over wie er allerlei brute bolides bezit, zo ook over de Rolls-Royce Boat Tail, met een prijskaartje van maar liefst 26 miljoen euro. Rolls-Royce behoudt zijn discretie, en wil zelf niks zeggen over wie er nog meer zo’n brute bak bezitten. Er doen geruchten de ronde dat Beyoncé en Jay-Z er eentje bezitten, maar de andere twee eigenaren zijn eigenlijk onvindbaar. Dit model auto wordt dan ook eigenlijk nooit in het openbaar gespot. Een andere Rolls-Royce Boat Tail, blijkt nu in handen te zijn van een Argentijnse voetballer.

Rolls-Royce Boat Tail

De Argentijnse voetballer

De Rolls-Royce Boat Tail blijkt in handen te zijn van niemand minder dan Mauro Icardi. Icardi zou de auto voor 26 miljoen euro hebben gekocht in, toen hij de overstap maakte van Paris Saint-Germain naar de Turkse competitie. In 2021 was dit de allerduurste auto ter wereld, en zou hij hiermee de Bugatti Voiture Noire (2019) van Cristiano Ronaldo hebben verslagen op dit gebied.

Een wagen vol met luxe

De Boat Tail uit 2021 is een absolute luxe-auto. Voor het bedrag van 26 miljoen euro mag je immers ook het één en ander verwachten. De auto haalde meteen internationale krantenkoppen. Het model heeft een donkerblauwe tint, teakhout in het interieur, een afneembare stoffen kap, een gestroomlijnd profiel, een dubbele champagnekoelkast, twee cocktailtafels aan weerszijden en heeft onder de kap een V12-motor met maar liefst 563 pk. Het model heet niet voor niks de Boat Tail. Immers lijkt de achterkant van de auto op die van een boot, wat het design extra uniek maakt. Wie de andere twee eigenaren zijn van de Rolls-Royce Boat Tail is nog maar de vraag. Één ding is in ieder geval zeker: de personen in kwestie hebben een flinke duit op de rekening, en kunnen stijlvol door het leven scheuren.