Zoon vindt vader en moeder terug

De man, die sinds zijn geboorte geadopteerd is en in Oost-Canada is opgegroeid, had nooit de behoefte gevoeld om zijn biologische ouders te zoeken. Hij werd met veel liefde grootgebracht door zijn adoptieouders en voelde zich altijd geliefd en gewild. Echter, een onverwacht kerstcadeau van zijn dochter veranderde alles. Ze gaf hem een DNA-test, bedoeld om meer over zijn etnische achtergrond te weten te komen. Al snel vond de zoon zijn vader en moeder terug.

Een perfecte match voor de zoon, zijn vader en moeder

Zijn zoon van 22 deelde hun verhaal op Reddit: “Mijn zus besloot hem een genetische test te geven voor Kerstmis. We wilden meer te weten komen over onze afkomst. Het vinden van zijn biologische ouders was niet eens in ons opgekomen.”

Toen de resultaten binnenkwamen, stond de familie versteld. De test onthulde de namen van twee personen met perfecte genetische overeenkomsten met zijn vader. De man besloot hen een e-mail te sturen en wachtte geduldig op een antwoord.

Een emotionele reünie

Tot zijn grote verrassing reageerde zijn biologische vader, die hij Jim noemt, bijna onmiddellijk. Jim uitte zijn opwinding en vreugde over het vinden van zijn zoon, iets waar hij al jaren naar had gezocht. De man, die doorgaans niet erg emotioneel is, was toch erg ontroerd en kon zijn geluk niet verbergen. Kort daarna ontving hij ook een bericht van zijn biologische moeder, Debby. Door met ze te praten, ontdekte hij het verhaal van zijn geboorte.

Debby’s vader verhuisde in de jaren zestig van Australië naar Canada voor werk. Het gezin vestigde zich in het middenwesten van de VS, waar Debby op 17-jarige leeftijd Jim ontmoette. Ze werden verliefd en dachten aan trouwen na hun afstuderen, maar Debby raakte zwanger. Haar vader was woedend en stuurde haar terug naar Canada om te bevallen, waarna hij een privéadoptie regelde. Na de geboorte liet ze Jim weten dat ze naar Australië werd gestuurd. De twee zagen elkaar veertig jaar lang niet meer.

Debby en Jim trouwden uiteindelijk met anderen. Jims vrouw kon na een ongeluk geen kinderen krijgen, terwijl Debby drie dochters kreeg. Ongeveer twaalf jaar geleden reconnecten ze via Facebook, toen Debby een reis naar de westkust van Amerika maakte.

Debby en Jim hadden jarenlang geprobeerd hun zoon te vinden, maar de provincie waar hij opgroeide stond erom bekend een van de moeilijkste plaatsen ter wereld te zijn om adoptie-informatie te achterhalen. Ze gaven de zoektocht op tot genetische tests populair werden. Vijf jaar geleden namen ze beiden zoveel mogelijk tests in de hoop dat hun zoon dat ook zou doen.

Toen de vader eindelijk het bericht van zijn zoon ontving, was hij door het dolle heen. Hij stuurde meteen een bericht naar Debby: “Ik heb hem gevonden.”

Hoe het nu verder gaat

Jim en zijn vrouw onderhouden nu regelmatig contact met hun biologische zoon en zijn familie. De zoon en zijn vader plannen zelfs een bezoek aan Jim. Hoewel ze nog geen plannen hebben gemaakt met Debby, die nog steeds in Australië woont, zijn ze verheugd om te ontdekken dat ze drie nieuwe tantes en vijf neefjes en nichtjes hebben.

“Ik weet niet hoe ik dit moet afsluiten, ik ben nog steeds alles aan het verwerken,” schreef de zoon. “Het is ongelooflijk om mijn familie zo te zien groeien, maar ook een beetje overweldigend. Ik ben zo blij voor mijn vader, voor Jim en voor Debby, en kijk ernaar uit om hen beter te leren kennen. Ik hoop dat ik mijn nieuwe neefjes en nichtjes snel mag ontmoeten! Ik voel me zo ongelooflijk gelukkig dat dit is gebeurd, tegen alle verwachtingen in.”