Het Rolex horloge van Zlatan Ibrahimovic

De Bosnisch-Zweedse voetballer staat erom bekend dat hij zijn ego meer dan omarmt. Legendarisch zijn de uitspraken die hij over zichzelf deed, maar ook als het gaat om luxe artikelen is er geen grens. Terwijl hij normaal gesproken zichzelf laat zien in een van zijn leipe auto’s, heeft hij nu een andere manier gevonden om zijn rijkdom te etaleren. Waarschijnlijk wilde hij de Servische nummer 1 Novak Djokovic duidelijk maken wie het mooiste klokje om zijn pols heeft hangen. Terwijl Djokovic het met een Hublot moet doen, kon heel de wereld zien dat Zlatan Ibrahimovic een belachelijke dure Rolex om zijn pols had, om precies te zijn de Rolex Daytona Rainbow.

Mocht je denken dat het klokje van Zlatan exclusief voor hem is gemaakt, dan heb je het mis. Het is ‘gewone’ uitvoering, maar desalniettemin even bijzonder. Dat wil niet zeggen dat je het klokje bij elke willekeurige Rolex dealer kan aanschaffen. Het model wat in 2018 werd uitgebracht is inmiddels uitverkocht. Op zich is dat niet zo heel gek. Het klokje is in een beperkte oplage uitgebracht en is versierd met 56 briljant geslepen diamanten en 36 gekleurde baguette-geslepen saffieren. Die zitten overigens op de plaats waar normaal gesproken de tachymeterschaal zich bevindt. Op de ring van het klokje tref je ook nog eens 11 saffieren aan in plaats van uurmarkeringen.

Rolex Zlatan Ibrahimovic

Mocht dat nog niet voldoende zijn, de lunette en uurmarkeringen zijn in een regenboog vorm geplaatst. Op die manier wordt het licht van de zon als het ware subtiel verspreid. De kast en de armband van het horloge zijn gemaakt van Rolex’ exclusieve 18-karaats roze goudlegering , het inmiddels befaamde Everose. Dat je daar een klein vermogen voor moet – of liever gezegd moest – aftikken mag duidelijk zijn. Voor ruim 350.000 dollar vermelde het prijskaartje. Voor Zlatan zal dat geen probleem zijn geweest.