Slechte date gewoontes waar je direct mee moet stoppen

Het kan zijn dat jij onwijs je best hebt gedaan om een goede indruk te maken. Toch wil ze niet met jou door. Het kan dan natuurlijk een kwestie van ‘geen gevoel’ zijn. Als er geen gevoel is, wordt het ook niets. Toch kan het ook aan jou liggen. Misschien heb jij bepaalde slechte date gewoontes die minder in de smaak vallen. Check ze hieronder:

1. Een ruzie starten

Een ruzie starten om erachter te komen hoeveel ze om je geeft. Vaak doen vrouwen dit, maar mannen hebben er ook een handje van. Ruzie is nooit leuk, dus waarom zou je er expres eentje starten? Als je twijfelt over de gevoelens van een vrouw kun je beter gewoon het gesprek aangaan.

2. Stalken op social media

Een echte no go is iemand zijn hele sociale media leven overhoop halen. De verleiding is groot, maar je kunt het beter laten. Je wil natuurlijk niet al op de hoogte zijn van het leven van een vrouw voordat ze er zelf over kan vertellen. Je wil iemand face to face leren kennen. Daarnaast brengt het ook vele vraagtekens, omdat je er zelf conclusies uit zal trekken. Die zijn vaak niet eens de waarheid.

3. Begin niet te snel aan seks

Natuurlijk is het een belangrijk onderdeel van een goede relatie, maar meteen na de eerste date het bed induiken is niet aan te raden. Als jij dit signaal afgeeft, kan dit averechts werken. Vrouwen zitten nou eenmaal anders in elkaar. Neem ruim de tijd om elkaar goed te leren kennen.

wat moet je niet doen tijdens daten afknappers

4. Niet jezelf zijn

Het kan zijn dat jij jezelf niet goed genoeg vindt. Hierdoor zal jij je misschien snel anders gedragen. Toch prik je daar vrijwel altijd doorheen, omdat het niet natuurlijk oogt. Wees gewoon lekker jezelf, want daarmee maak je uiteindelijk de beste indruk. Als een vrouw jou niet leuk vindt zoals je bent, verdient ze je ook niet.

5. Te kieskeurig zijn

Natuurlijk heb je het perfecte plaatje in je hoofd. Toch ga je deze nooit vinden, want perfect bestaat nou eenmaal niet. De verwachtingen van perfectie alleen al kunnen het flink verpesten. Een vrouw kan namelijk het idee hebben dat ze nooit goed genoeg zal zijn. Laat je must have lijstje dus gewoon los.

6. Maak van je relatie geen competitie

Vergelijken met anderen maakt meer kapot dan je lief is. Iedere relatie heeft zijn eigen beloop en geen enkele is hetzelfde. De ene persoon is sneller klaar voor de volgende stap dan de ander. Het heeft dan ook geen zin om er een competitie van te maken ten opzichte van bijvoorbeeld een relatie van een van je vrienden. Hierdoor ga je misschien juist onnodig overhaasten.

slechte date gewoontes

7. Blijf niet te veel hangen in het verleden

Het kan zijn dat je vervelende dingen hebt meegemaakt met exen. Denk bijvoorbeeld aan bedrog. Maar dat je ex dit gedaan heeft, wil niet zeggen dat je huidige date dit ook doet. Natuurlijk is de situatie onzeker, maar probeer niet met je vingertje te wijzen.

In het laatste geval kan het zijn dat je last hebt van vertrouwensproblemen. Lees hier de beste tips om deze vertrouwensproblemen de baas te worden.