Naast alle beelden die rondgingen van Roger Federer en alle andere huilende tennissers, was er ook een video te vinden van een innige omhelzing van Roger Federer en zijn vrouw Mirka. Deze trok niet alleen de aandacht vanwege alle emoties die erbij kwamen kijken, maar ook door het Rolex-horloge van zijn vrouw.

Het Rolex-horloge van Mirka Federer

De video ging viral vanwege het horloge dat om de pols van Mirka Federer zou zitten. Het gaat om het duurste exemplaar uit de collectie van de familie Federer; de Rolex Cosmograph Daytona ‘Rainbow’. De echte horloge-fanaten hadden al opgemerkt dat het horloge niet de exacte uit de catalogus is. Alleen de beste klanten en bekendste ambassadeurs krijgen toegang tot de ‘off-catalogue’ Rolex Horloges.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Omdat Roger en ook zijn vrouw voldoen aan de ‘voorwaarden’ heeft Mirka haar hand kunnen leggen op een van de meest zeldzame en duurste horloges in de wereld. Want in de catalogus van Rolex, staat de ‘Rainbow’ versie van het horloge nergens tussen. Omdat er verschillende versies van de Cosmograph Daytona ‘Rainbow’ zijn, is het lastig om de exacte prijs te achterhalen. Het heeft vaak te maken met de hoeveelheid diamanten die gebruikt wordt om het horloge te verteren.

De Rolex van Mirka Federer is uniek vanwege de uurwijzers, die met 18-karaats diamanten bekleed zijn. Volgens de Instagram-pagina insaneluxurylife is de retail price $152.000, maar heeft het horloge een market price van zo’n $750.000. Sick!

Wat is het vermogen van Roger Federer?

Gelukkig stelt dat bedrag niet veel voor als we kijken naar het vermogen van Roger Federer; al denken we niet dat Mirka (veel) voor het horloge heeft hoeven te betalen. Op dit moment wordt het vermogen van Roger namelijk geschat op een dikke 808 miljoen euro. Natuurlijk is dit niet allemaal vanwege zijn prijzengeld. Het grootste deel hiervan is van zijn sponsoren.