Tripje naar de schrootwerf

Meneer Ho trok onder andere een stuur uit een oud autowrak en gebruikte een volledige achterbank van een Toyota. Beetje bij beetje verzamelde de man de benodigde materiaal bij elkaar en nam hij het mee naar zijn werkplaats om er een speedboot van te maken.

Ook vond hij een oude automotor in het zand, die maanden tot wel bijna een jaar in het water had gestaan. Deze moest als eerst onderdeel voor onderdeel uit elkaar. Niet alleen was de buitenkant bedekt in zeepokken, ook de binnenkant van de motor zat nog vol met water en klei. De meeste schade was aan de buitenkant en gelukkig was de binnenkant van de motor nog bruikbaar.

motor speedboot zelfgemaakt
Motor die in het water lag

De speedboot zelf is een parel

Na het werken aan de motor, was de boot zelf aan de beurt. Dit was al een stuk makkelijker aangezien hij een gebruikte boot vond. Deze was wel helemaal gestript en zat vol met gaten en scheuren.

Vervolgens diende hij ruimte te maken voor de motor en de bank. Voor de laatste stappen moest de buitenkant af gemaakt worden. Door een metalen constructie te bouwen en deze vervolgens te vullen met plastic kreeg de boot zijn ‘snelle’ vorm terug. Deze werd uiteindelijk bedekt met glasvezel en vervolgens werden de ramen erin gezet. Als je het eindresultaat ziet, zou je haast niet kunnen bedenken dat de speedboot volledig gebouwd is van schroot en dat allemaal binnen dus 90 dagen. Een knap staaltje werk. Zie hieronder een YouTube-video: