Kortom een Rolex herenhorloge symboliseert een bepaalde status en is vaak omgeven met tal van waarheden en onwaarheden. Hoog tijd om de puntjes op de i te zetten en je alles te vertellen wat je wilde weten, maar niet durfde te vragen over Rolex.

Wat maakt Rolex-horloges zo populair?

Uit onderzoek blijkt dat er een sterke band bestaat tussen het merk en de drager. Rolex staat voor betrouwbaarheid, creativiteit en is solide. Die band tussen de consument en de producent is logisch. Het bedrijf heeft zichzelf al talloze malen in haar lange geschiedenis bewezen en de bezitters van Rolex herenhorloge weten wat ze aan het merk hebben. Een belangrijke troef daarbij is het gegeven dat Rolex als in huis heeft om een horloge geheel zelf te maken. Vanaf de ontwerpfase tot het eindproduct, tijdens elke fase is het bedrijf in staat om niet afhankelijk te zijn van derden. Koop je een Rolex, dan is het ook echt door Rolex gemaakt. Er zijn weinig merken die dat kunnen zeggen.

Hoe belangrijk is Rolex?

Laten we er geen doekjes om winden: Rolex is grotendeels bepalend geweest voor de manier waarop de man zich de laatste decennia heeft gepresenteerd. Zo wist het merk te verbinden van tal van zaken die als typisch mannelijk werden beschouwd: sporten, het leveren van prestaties, het verleggen van grenzen en natuurlijk het onderstrepen van de mannelijke uitstraling. Naast het zakelijke horloge hoogwaardige sporthorloges, heeft het merk zich ook toegelegd op de productie van horloges voor de ‘gewone’ consument. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de Submariner, een van de meest populaire Rolex horloges, werd gepresenteerd.

Hoe goed zijn Rolex-horloges?

Rolex-producten zijn heel, heel goed, maar het bezit van een Rolex betekent niet dat je een verzamelaar bent. Een Rolex is het schoolvoorbeeld van een product wat indruk maakt over de gehele linie. Zo gaat het niet enkel over de functionaliteit, maar zit de waarde van het horloge juist in het vakmanschap waarmee het is gemaakt. Het is gedetailleerde precisie. Rolex beheerst de kunst van het polijsten van de kast en biedt een solide, duurzame constructie. Een Rolex is wat dat betreft te vergelijken met een handgemaakte herenschoen: het gaat een leven lang mee.

Is een Rolex herenhorloge een goede investering

Rolex is naast een horloge en een statussymbool, vooral ook een beleggingsobject. Net als een supercar is de aanschaf van een Rolex een investering waar je in feite geen afschrijving op hebt. Door het vakmanschap, het imago en de kwaliteit behoudt een Rolex herenhorloge zijn waarde en zal het zelfs eerder in waarde toenemen. Niet voor niks worden er af en toe absurd hoge bedragen betaald voor bijzondere exemplaren op veilingen.

Wat zijn de meest populaire Rolex-horloges?

Wereldwijd is de Datejust het meest populaire Rolex horloge. Hoewel niet alle horloges in de Datejust-familie op deze manier zijn vormgegeven, is de Datejust het horloge dat populair is geworden door de ‘geribbelde ring’. Deze werd oorspronkelijk ontworpen om de Oyster-achtige behuizing aan elkaar te schroeven om het horloge waterdicht te maken. De gepolijste gouden ribbels – die spelen met het licht op de gecanneleerde bezels – een kenmerkend ontwerp van veel Rolex-modellen.

  • Day-Date

De Day-Date, in de volksmond beter bekend als de ‘President’ is een ander bijzonder populair model. De Day-Date is een model dat Rolex uitsluitend produceert in 18k goud of platina.

  • Daytona

Een van de meest bekende Rolex-horloges is de Daytona, officieel de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona. Dit is het enige traditionele chronograaf horloge van Rolex en was eigenlijk ontworpen als uurwerk voor de interval- en rondetiming tijdens autoraces. De naam Daytona werd later toegevoegd met verwijzing naar het racecircuit met dezelfde naam in Florida.

Wat is de gemiddelde prijs van Rolex-horloges?

De prijs voor een Rolex herenhorloge ligt momenteel op ongeveer 4.000 euro. Dan hebben we het over het instapmodel. In de meeste gevallen lopen de prijzen echter sterk uiteen met uitschieters tot ruim 100.000 euro. De gemiddelde prijs ligt echter op het niveau van een goede middenklasse wagen: 35.000 euro. Dat wil niet zeggen dat een Rolex herenhorloge altijd zo prijzig hoeft te zijn, een Rolex Oyster Professional sporthorloge het normaliter een prijskaartje van 8.000 tot 15.000 euro.

Moet een Rolex mijn eerste luxe herenhorloge zijn?

Rolex is een merk met een zeer hoge klanttevredenheid. Net als elk ander horloge, is het echter belangrijker dat je je comfortabel voelt bij de aankoop van een Rolex horloge. Hier ligt dus de basis van elk Rolex horloge wat je wenst te kopen; bij jezelf. Er is niks wat je ervan zal weerhouden om het horloge van je dromen te kopen, zelfs niet als het je eerste luxe herenhorloge is.