Het luxe herenhorloge van Roberto Mancini

Als het gaat om dure herenhorloges, dan denk je al snel aan Rolex, AP of Tag Heuer. Het begint echter dringen te worden in het topsegment van de luxe herenhorloges. Ook Richard Mille is een zeer gewild merk in het hoogste segment. Een van de liefhebbers van dat merk is niemand minder dan de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini. Aan zijn pols zagen we een mooie RM 11-04 uitgevoerd in de kleuren van het Italiaanse elftal.

De kast van het klokje is gemaakt van Carbon TPT, terwijl de knopjes aan de zijkanten van titanium zijn gemaakt. De RM 11-04 is speciaal ontwikkeld voor het voetbal en je kunt exact weten hoeveel speeltijd er nog resteert. Opvallend genoeg is de ontwikkeling van het klokje het resultaat van een zeer intense samenwerking tussen Richard Mille en Roberto Mancini welke teruggaat tot 2013.

De RM 11-01 Roberto Mancini werd geïntroduceerd in 2013 en was het resultaat van de samenwerking tussen de Italiaanse coach en Richard Mille. De bedoeling was om de problemen van de voetbalcoaches op te lossen. Het model is ontworpen met een speciale wijzerplaat om zowel de rusttijden, verlengingen en het tijdsverlies als gevolg van blessures bij te houden. De speciaal gebouwde indicatoren, samen met de flyback-chronograaf, geven Mancini van begin tot eind een goed inzicht in de gespeelde tijd.

De RM 11-04 borduurt in feite verder op de bijzondere eigenschappen van zijn voorganger. De kast van 49,94 mm is gemaakt van Carbon TPT. Dit materiaal  wordt tijdens het productieproces verwarmd tot 120 °C en verwerkt onder een druk van 6 bar. De behuizing is waterdicht tot een diepte van 50 meter en het saffierglas heeft aan beide zijden een antireflectiecoating. De kleuren van de Italiaanse vlag en de blauwe tinten waar de Squadra Azzurra de naam aan dankt, verwijzen naar Roberto’s verleden. Kortom, het is niet zomaar een luxe herenhorloge, maar een must have voor elke liefhebber van het Italiaanse voetbal. Daar moet je overigens wel aardig vermogens voor zijn, het klokje kost namelijk zo’n 600.000 dollar.

Dat veel voetballers van dure horloges houden, daar is geen twijfel over mogelijk. Het duurste horloge van Memphis Depay is één en al blingbling.