Royalistiq (Roy Beszelsen) koopt de duurste Audi Q8 van Nederland

Nederlandse YouTuber doen het zeker niet slecht. Kijk maar naar een Enzo Knol of een zekere Gio. Laatst genoemde koopt gewoon een Ferrari alsof het de normaalste zaak van de wereld is en Enzo Knol verraste zichzelf al eerder met een dikke wagen. Kortom het kan niet op. Dat geldt ook voor Royalistiq. De 23-jarige Nederlander, die in het dagelijkse leven gewoon Roy Beszelsen heet, is de trotse eigenaar van de allerduurste Audi Q8 van Nederland.

Royalistiq heeft waarschijnlijk een gat in de markt ontdekt. Hij deelt dagelijks video’s over zijn gaming-avonturen met zijn abonnees en dat levert hem een aardig inkomen op. Inmiddels heeft hij zo’n 880.000 abonnees en dus kan je nagaan dat zijn video’s goed worden bekeken. Het geld wat hij daarmee verdient heeft hij nu in ieder geval gebruikt om een hele vette Audi voor de deur te zetten: de Audi Q8.

De Audi Q8 kun je met recht de duurste Audi van Nederland noemen. Het is de ABT RS Q8-R. Daar waar de normale versie al redelijk indrukwekkend te noemen is, daar doet de RS Q8 nog een schepje bovenop. Alleen al de specs zijn indrukwekkend. Zo heeft de ABT RS Q8-R geen 600 pk en een koppel van 800 Nm, maar 740 pk en een koppel van 920 Nm.

Behalve de jaloersmakende specs is de wagen ook bijzonder exclusief. Slechts 125 exemplaren verlieten de werkplaats van ABT en dat verklaart gelijk het prijskaartje. Kwestie van vraag en aanbod zullen we maar zegen. Over die vraag hebben ze bij ABT niet te klagen ondanks het forse bedrag wat je als geïnteresseerde mag aftikken: 365.712 euro om precies te zijn. Voor dat bedrag koop je overigens ook een gezellig driekamerappartement in Barendrecht. De kans is overigens groot dat Roy er een stuk minder voor zijn Audi heeft betaald. Als bekende influencer kun je immers gemotiveerd onderhandelen over die prijs.