Het begin van een stevig vermogen

Rob Defares studeerde in 1988 af op de Vrije Universiteit Amsterdam, en ging daarna aan de slag op de Amsterdamse beurs. Een jaar later (1989) besloot hij zijn handelshuis op te zetten genaamd IMC. Dit deed hij samen met een compagnon, genaamd René Schelvis.

In die tijd werden veel zaken op de beurs handmatig geregeld, en was er nauwelijks sprake van gebruik maken van technologie. Zoals zij zelf zeggen: zij zagen als een van de eersten het belang van de technologie en innovatie in de evolutie van marktontwikkeling, en investeerden hier goed in. Sindsdien maken zij bij het handelen slim gebruik van data en algoritmen, en gebruiken ze hun uitvoeringsplatform om de financiële markten wereldwijd van liquiditeit te voorzien. Schelvis verliet IMC in 2007, waarop Wiet Pot zijn rol overnam. Beiden hebben Rob en Wiet een plek in de Quote 500 te pakken.

Grote winsten van IMC

De zaken gingen goed voor Defares en zijn IMC. Volgens Quote zou, tussen de jaren 2009 en 2023, zijn vermogen van 90 miljoen euro naar 3,3 miljard euro zijn gegaan. Vooral in de jaren vanaf 2020 ging het heel erg hard. Zo zou er tussen 2020 en 2022 een winst van maar liefst 1,5 miljard euro zijn geboekt. Het coronajaar 2020 was hierbij een absolute uitschieter, waarbij er 561 miljoen euro werd verdiend. Dat zijn fikse bedragen. Na deze winsten, en een aantal vestigingen die hij al in de VS had zitten, gaat het hoofdkantoor nu ook naar Amerika.

Verdere bezigheden

Naast dat Rob Defares een bizar vermogen heeft door zijn bedrijf, heeft hij ook nog een geruime 2 miljoen aandelen in WeTransfer. Deze hebben een geschatte waarde van 39 tot 46 miljoen euro. Daarnaast geeft hij ook wel weer een behoorlijke hoeveelheid centen uit. Zo steunt hij jaarlijks D66 met tienduizenden euro’s en heeft hij een passie voor klassieke rally auto’s. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam, waar hij ook mooie bedragen aan doneert.

Wil je zelf ook een eigen bedrijf beginnen? Check dan dit artikel met tips over hoe jij een succesvolle onderneming kan starten.