Huur een camper of ga met de motor en verken USA op zijn best. Als je van veelzijdigheid houdt, is een roadtrip door Amerika het beste wat je kunt doen. Je moet er wel een aantal dagen/weken voor uittrekken, aangezien alles in Amerika groot is, dus ook de afstanden. Maar om te zorgen dat je niets mist tijdens je roadtrip, hebben wij de tofste, meest uiteenlopende routes voor je geselecteerd.

1 Roadtrip Californië

Los Angeles – San Diego – Phoenix – Grand Canyon – Las Vegas – Death Valley National Park – Yosemite National Park – San Francisco – Los Angeles

reisinspiratie-usa-californië-manman

Voor deze roadtrip moet je zo’n twee à drie weken uittrekken. De route start in Los Angeles, waar de veelzijdigheid van de hele roadtrip al begint. Je kunt uitwaaien op Malibu Beach, door de straten slenteren in Hollywood Hills, cultuur snuiven in de musea en bekende plekken van tv spotten in Beverly Hills. Je vervolgt je route naar San Diego, het meest zuidelijke puntje van Californië. Ook in deze stad is ontzettend veel te doen. Na San Diego komt Phoenix, maak op deze weg een stop bij Sand Dune Park. Phoenix is een kuuroord voor natuurliefhebbers en is omgeven met de mooiste natuurgebieden. Je volgende stop is de Grand Canyon met zijn verbluffende uitzicht, iets dat je zeker niet mag overslaan tijdens je roadtrip. Wanneer je de prachtige natuur in je hebt opgenomen en helemaal tot rust bent gekomen, is het tijd om je over te geven aan de strip van Las Vegas met haar enorme casino’s, hotels en neonlichten. Je vervolgt je reis naar Death Valley, het tegenovergestelde van Las Vegas. Death Valley beschikt over een prachtige omgeving dat gegarandeerd zorgt voor een unieke ervaring. Yosemite National Park is je volgende stop. Deze plek bestaat uit prachtige watervallen, rotsen en het weerspiegelende Mirror Lake. Vanaf Yosemite National Park is het niet zo ver rijden naar San Francisco. Deze stad is al net zo veelzijdig als de rest van de roadtrip. Breng een bezoek aan China Town, Pier 39 en bewonder de Golden Gate Bridge. Vanaf San Francisco ga je weer terug naar Los Angeles, maar wel over Highway 101. Deze bijzondere weg neemt je mee langs de kust van Californië. Met deze roadtrip beleef je gegarandeerd een ervaring die je nooit meer vergeet.

2 Roadtrip Florida

Miami – Everglades National Park – Naples – Tampa en Clearwater – Orlando – Fort Lauderdale – Florida Keys – Miami

reisinspiratie-usa-florida-manman

Voor deze prachtige route moet je ook ongeveer twee à drie weken uitrekken. Florida beschikt over prachtige witte stranden, de tofste attractieparken en bruisende steden. Je begint je trip in Miami. Parkeer je camper en verken de stad op de fiets. Bezoek South Beach, maar ga ook zeker naar een basketbalwedstrijd. Je vervolgt je route naar het Everglades National Park. Dit grootste subtropische moerasgebied beschikt over een groot aantal bijzondere dieren, zoals krokodillen, alligators, watervogels en flamingo’s. Vanaf dit park rijd je door naar Naples. Het centrum van Naples heeft een authentieke sfeer met vele boetiekjes en kunstgalerijen. In Naples kan een bezoek aan Venice Beach niet ontbreken. Vervolgens ga je naar Tampa. In Tampa kun je overdag terecht om de rijke historie van de haven te bewonderen en het is tevens de perfecte plek voor het nachtleven. Vanaf Tampa ga je door naar Clearwater waar je de prachtige zonsondergang vanaf de pier kunt bewonderen. Hierna is het tijd voor Orlando die rijk is aan zijn unieke attractieparken. Ga bijvoorbeeld naar Disney World of Universal Studios. Je volgende stop is Fort Lauderdale dat bekend staat om haar stranden en events. Vanaf Fort Lauderdale of Miami pak je Highway 1 richting de Florida Keys, dat bestaat uit 1700 eilandjes. De bijzondere weg over het water leidt je naar deze eilandjes die met 42 bruggen aan elkaar zijn verbonden en garant staan voor de heerlijkste stranden en de beste feestjes.

3 Route 66

Chicago – Springfield – St. Louis – Joplin – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Gallup – Flagstaff – Los Angeles 

reisinspiratie-usa-route66-manman

Route 66 mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Voor deze roadtrip moet je vier tot zes weken rekenen. Begin de route in Grant Park, Chicago waar je begint in de extreme stad van Amerika en vervolgens doorrijdt naar de fotogenieke dorpjes. Vervolg je reis over de lange asfaltweg naar Missouri om daarna door te gaan naar Texas, dé plek van de western. Route 66 brengt je van Texas naar Arizona, waar je onderweg Monument Valley passeert, dat zeker een stop waard is. Laat je overweldigen door het plaatje van de eenzame rode rotsen, omgeven door woestijnlandschap. Op deze weg kom je ook voorbij de Grand Canyon, waar het gebied om bekend staat. Na al deze hoogtepunten is het einde van je roadtrip alweer in zicht. Je kunt je route optimaal afsluiten in Californië waar je overspoelt wordt door Amerika met al haar bruisende steden, Beverly Hills, Hollywood en de prachtige stranden.

Heb je de vorige reisinspiratie gemist? Check de reisinspiratie over Faeroër eilanden, de helft dichterbij, maar minstens zo mooi als IJsland.