Eerder kondigde Range Rover aan dat zij een nieuw model op de markt zouden brengen en nu is hij er! Het model heet Velar. Dit nieuwe model zal de ruimte vullen tussen de Range Rover Evoque en de Sport. Het wordt het vierde model in de Range Rover familie en zal dan ook voldoen aan alles wat we van het merk gewend zijn.

Range rover velar man man 7

De naam Velar is afgeleid van het Latijnse woord velare, dit betekent “sluieren” of “bedekken”. De naam is al eens eerder gebruikt. Toen de engineers het eerst prototype Range Rovers hadden gebouwd, wilden zij de identiteit van de auto verborgen houden. Zij kozen toen voor de naam Velar en nu wordt hij opnieuw gebruikt voor het nieuwe model.

Onder de kap

De Velar zal dezelfde motoren gebruiken als de F-Pace. Er kan gekozen worden ui 5 motoren onder andere een 180 pk 2.0-l vier-cylinder diesel en een 247 pk 2.0-l turbo vier-cylinder. Daarnaast is er ook een 380 pk 3.0-l supercharged V6 van de F-Type. De V6 motor levert maar liefst 380 pk en gaat van stilstand naar 100km/u in slechts 5.7 seconden. De topsnelheid zal 250 km/u zijn.

Range rover velar man man

Exterieur

De Velar biedt plaats voor 5 personen. Hij is 4,8 meter lang en respectievelijk 1,93 meter breed, hij heeft een hoogte van 1,67 meter. Het exterieur heeft een clean design, zo is er gebruik gemaakt van veel strakke lijnen. De deurklink verstoorde dit strakke uiterlijk, daarom heeft Range Rover ervoor gekozen om die te laten verzinken in het portier, ze komen te voorschijn wanneer dat nodig is. Het model is aerodynamischer dan voorgaande modellen, maar het is nog steeds een echte Range Rover.

HyperFocal: 0

Interieur

Van binnen ziet het er eveneens erg strak uit. Het dashboard bestaat uit rechte strakke lijnen. De bestuurder wordt voorzien van een digitaal instrumentarium en de middenconsole bestaat uit twee TFT-schermen. Het dashboard heeft slechts drie knoppen (radio, volume en verwarming), alle andere functies worden bedient via de twee touchscreens.

Range rover velar man man 2

17.01.2017 V8

Range rover velar man man 8 Range rover velar man man 6