Grote economische gevolgen in Amerika

De economie had het door het coronavirus zwaar te verduren. Veel (kleine) bedrijven heeft het zelfs de kop gekost. Amerika is één van de landen die het hardst is getroffen. Alle Amerikaanse huishouden zijn er bij elkaar dan ook wel 6,5 biljoen euro op achteruit gegaan. Miljonairs hebben hier echter niks van gemerkt. Voor hen heeft de coronacrisis opvallend genoeg zelfs geld opgeleverd. Alle Amerikaanse miljonairs zijn er gezamenlijk namelijk 584 miljoen dollar op vooruit gegaan. Gemiddeld zijn miljonairs er tussen 18 maart en 17 juni 20% rijker geworden. Ook zijn er in deze periode wel 29 nieuwe miljonairs bij gekomen in Amerika. De rijken zijn rijker geworden, de armen armer. De nivellering is dus duidelijk toegenomen.

Rijkste personen van Amerika

Weet jij wie de 5 rijkste personen zijn van Amerika? De rijkste miljonair in Amerika is Jeff Bezos gevolgd door Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffet en Larry Ellison. Zij hebben sinds de coronacrisis samen wel meer dan 100 miljoen euro bij elkaar verdiend. Dit komt neer op een groei van hun vermogen van 26%. Mark Zuckerberg, CEO en mede-oprichter van Facebook, lijkt er het beste van af te komen. Zijn vermogen is gestegen van 54,7 miljoen naar 86,8 miljoen dollar. Verder zijn er nog 12 Amerikaanse miljonairs van wie hun vermogen verdubbeld is. Het vermogen van Trevor Milton is zelfs 5 keer zo groot worden.

Voor een duidelijk beeld kan je deze Infographic van Forbes checken.

Wat doen al deze miljonairs met hun geld?

Het is natuurlijk leuk om zoveel geld te hebben, maar waar geven al deze grootverdieners het eigenlijk allemaal aan uit? Nou, Mark Zuckerberg kocht bijvoorbeeld dit luxe superjacht. Uber-oprichter Travis Kalanick had ook wel een idee waar hij zijn geld aan uit moest geven. Hij kocht namelijk deze villa voor 43 miljoen dollar.